БЛОГМАС ДЕН 8 : Козметични продукти, които не купувам, рядко ползвам и не са ми интересни.

December 8, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Козметиката и гримът са винаги били нещо, което ми е било интересно и от много ранна възраст съм се заглеждала по всевъзможни продукти. Никога не ми е било забранено да се гримирам и доста рано започнах да нося и червила и сенки. Вероятно съм изглеждала странно, но съм благодарна, че не ми е била отнета възможността да експериментирам и да изразявам себе си, дори и в моментите, в които съм придобивила подозрителна прилика с клоун от цирк. 

Съвсем откровено казано макар и да обичам козметиката липсва ми онзи талант и око за детайлите, които професионалните гримьори притежават. Замисляла съм се за кариера в сферата на красотата, дори съм заглеждала курсове по грим, но в крайна сметка реалистът в мен надделя и си дадох сметка, че просто нямам това, което се иска, за да превърна хобито си в професия. 

Тук искам да направя и една лична вметка, че макар да съм имала възможност преди години да превърна блога в нещо по-доходоносно, не избрах да се възползвам от предоставените шансове. Понякога се чудя как би изглеждал животът ми ако бях от този тип хора, които изпитват нужда да се показват, да привличат внимание, да продават. Любопитно ми е как всичко би се развило за мен съм и дали бих била по-щастлива. За едно обаче винаги ще съм благодарна, че блогът остана моето си кътче, където мога изцяло да контролирам съдържанието си без то да е повлияно от финансови фактори. 

 

Produkti, koito ne izpolzvam

 

Та да се върнем на темата за продуктите... Гледайки популярните инфлуенсъри и съответно бивайки инфлуенсната от тях си дадох сметка, че не просто нямам талант да се преобразявам с грима си, но и има много продукти, които не изпитвам нужда да притежавам или да включвам редовно в рутината си. Продукти, които просто не са ми интересни, не купувам, не използвам. 

В днешната публикация реших да ви разкажа кои са те и защо не смятам, че имам необходимост от тях. 

1. Продукти за вежди

Аз съм природно надарена с гъсти вежди. Растат много буйни, във всякакви посоки и променят формата си при всяко посещение при козметик. Много години наред ми бяха комплекс и нещо, което не съм харесвала в себе си. Пробвала съм да ги изтънявам, да ги скубя, да ги попълвам, да ги чертая, но и до ден днешен не се чувствам уверена и убедена, че си ги харесвам.

Ужасно много се дразня слушайки популярни влогъри, които обясняват как веждите са най-важната част от чертите на човека, трябва да им се обръща най-много внимание и т.н.

Моите попълнени със сенки или молив почти винаги изглеждат по-зле, отколкото без. Преди време на един професионален грим ми бяха казали, че няма да ги пипат, защото просто не подлежат на обработка. От тогава някак си и желанието ми да се занимавам с тях изведнъж изчезна и спрях много да ги мисля. Първата седмица след почистване си ги попълвам лекичко с молив, колкото да се каже, че съм направила нещо, а в останалото време само ги минавам с безцветен гел, защото растат много дълги и ме дразнят. 

Хич ме няма по продуктите за вежди. Не просто не са ми интересни, ами и дори не ги включвам в някаква категория от продукти, които трябва да ползвам. Не изпитвам каквото и да е било желание да се вълнувам от ново на пазара, различни формули или методи на нанасяне. Рядко и ги купувам. Сега пък, когато си имам своите два необходими такива продукта, нямам и никаква причина да търся алтернативи. 

 

2. Моливи за устни

 

Истината е, че аз реално имам нужда от това да използвам молив за устни. Устата ми е малка, самите устни много бледи, но контурът ми е хубав. Добре подчертан прави визията по-завършена. Виждала съм се с комбинация от червило и молив и наистина се харесвам. Купувала съм си моливи за устни, имам моливи за устни, но никога не посягам към тях. Интереса ми угасва мигновено след покупката и на третото нанасяне вече (или преди първото острене) съм забравила за съществуването им. 

Не е моето нещо и не смятам, че е до въпрос на навик. Опитвала съм се да инкорпорирам тази стъпка в рутината си за съжаление безуспешно и на този етап не проявявам интерес или желание да продължавам да тествам такъв тип продукти. 

 

3.  Ярки сенки

 

Сенките за очи като цяло са продукт, който използвам на периоди. Има месеци наред, в които дори не мога и да помисля да изляза навън без сенки и такива, в които е абсурд дори да отделя две минути за поставянето им. 

Макар да не се притеснявам да експериментирам с цветовете и да харесвам как на други хора ярките нюанси седят при мен положението е просто плачевно. Приличам на малко дете омазало се с гримовете на майка си и не мога да се възприема. Не зная дали не става въпрос за липсата на правилна техника, усет за комбиниране на цветове или просто комбинацията от подтон на кожата и цвят на косата, но кажи речи всичко извън кафяво-черно-сиво и понякога лилаво не е за мен. Не притежавам нито една палитра с ярки цветове, не купувам такива и дори и да имам не е нещо, което бих носила ежедневно за работа. 

 

4. Изкуствени мигли/косъм по косъм 


Изкуствените мигли са друго нещо, което съм се опитвала да нося повлияна от любимите си влогъри, имам такива, слагала съм много пъти, но просто не мога да се възприема със. Пробвала съм различни модели, различни марки, различни ценови класове, различно лепило и винаги съм намирала, че изглеждам странно. Обикновено косъмчетата ми се удрят в клепача докато мигам и съм разсеяна от това чувство, което постепенно преминава в раздразнение. 

Миглите косъм по косъм са друго нещо, което просто не ми е интересно. Като цяло не ми харесва и върху други хора освен ако не е в един такъв по-специфичен натурален стил. Модерните 3D ефекти и т.н. просто не съвпада с моята идея за естетика и макар да бих се навила да пробвам, определено не е нещо, от което се вълнувам или целенасочено търся информация за. 

 

5. Хайлайтър за под/над веждата

 

Отново стъпка, която често срещам в професионалните видеа за грим. Аз не просто не притежавам такъв специален продукт за целта, но и дори не мога да помисля как ще отделям време за нещо такова и всъщност при мен - нормален, реален, работещ човек до какъв резултат би това довело. 

Виждам ефект при други, харесва ми, разбирам защо го правят, но отново е нещо, което просто не ме вълннува, не изпитвам нужда да правя върху себе си. 

 

6. Течни сенки 

 

Течните сенки са концепция, която аз просто не разбирам. Имала съм такива и макар да са супер пигментирани и красиви в опаковката в момента, в който ги нанеса върху клепача и опитам да разнеса изчезват и оставят след себе си само брокатена следа. 

На мен такива продукти, които трябва да идват с упътване за употреба не ми харесват, никога не бих си купила и не разбирам дори защо бих се насилила да ги тормозя. 

 

7. Крем за крака

 

Друго нещо, което съм се опитвала да ползвам в миналото са кремовете за крака. Не знам дали нещо на мен не ми е наред, но аз с потни крака не мога да спя. Преди време ползвах един, който е много популярен тук и от който между другото видях ефект, но изискваше нанасяне преди лягане и поставяне на чорапи. Няма да излъжа ако кажа, че съм се будила в паника да ги сваля от себе си и просто чувството ми е непоносимо. Отново не мога да разбера концепцията ми и зашо бих си го причинила. 

 

8. Извивачка за мигли

 

Всъщност тук малко бих излъгала ако кажа, че не са ми интересни за ползване, защото са и защото при мен са наистина наложителни за употреба. 

Проблемът е, че моите, които съм имала нещо се бъгват след кратка употреба и гумичката в центъра се разцепва на две, което ги прави неизползваеми. Така и не съм попаднала на такава, която да ме впечатли до там, че да я направя неизменна част от рутината си. Определено обаче съм отворена към експерименти, но и не мога да си представя да дам 20,30,40,50 евро за нещо такова. Мисля, че най-скъпата такава, която съм имала е на ELF за по 2 паунда. 

 

9. SPF

 

Знам, знам, знам... Предполагам много от вас направо изтръпнаха, когато прочетоха, че не използвам редовно крем със слънцезащитен фактор. В моя защита искам да кажа, че аз живея в страна, в която се стъмва в 9 и слънцето залязва в 3, което означава, че аз слънце не виждам през почти 8 месеца от годината. 

Лятото съм по-редовна в употребата му, но като цяло нищо не разбирам от такива продукти, не ги и купувам. Обикновено позлвам онова, което са ми пратили в някоя от Glossybox кутиите ми. 

 

10. Скраб за тяло

 

Скрабовете за тяло са от онези продукти, които получавам от разни места, пробвам, някои ми харесват, други не.. 

Знам за необхдоимостта от тях, разбирам го, но аз сама целенасочено в последните години не съм посягала да купя такъв. Приятни са ми за употреба, не мога да кажа нищо лошо за тях, но не изпитвам никаква нужда да ги ползвам. Странно ли ви се струва това?


Вероятно част от онова включено в списъка днес на вас ви се струва налудничево, че не изпитвам нужда да използвам, след като е нещо без, което вие не можете да живеете. При мен ситуацията е обаче такава и към днешна дата оцелявам и живея добре и без крем за крака, скраб за тяло или извивачка за мигли, които да ползвам всекидневно. 

Има ли категории продутки, които на вас не са ви интересни, не разбирате или просто не искате да използвате?


Post a Comment