БЛОГМАС ДЕН 6 : 5 Продукта, които изразходвах - Декември 2020

December 6, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Първата седмица на декември е на път да остане в историята, а с нея и успешно завършени 6 дни от блогмас. 

Днес пък реших отново да се върнем на козметична тематика и да си поговорим за нкои от изразходваните продукти от мен в последно време. 

Новият форма,т който ви представих за първи път миналия месец смятам се получи добре и на този етап възнамерявам да се придържам към него. Ето защо избрах измежду всичко, което успях да изразходвам до дъно да подбера само онова, което смятам, че би било най-интересно и полезно за представяне. 

Гримирам се всеки ден и да ви кажа минавам през някои продукти като торнадо. Преди да усетя и съм ги приключила. Специално продукти за вежди, коректори и спирали направо унищожавам и от сега искам да ви предупредя, чеще виждате много такива. 

 

Prazni opakovki - dekemvri - Smashbox, Catrice, The Ordinary, Pixi


Този месец реших да ви покажа някои продукти, с които просто експериментирах и нямам намерение да купувам отново, така и такива, които имат запазено място в колекцията ми и възнамерявам да използвам и за в бъдеще. 

 

The Ordinary - Squalane Cleanser


Squalane Cleanser на The Ordinary е типичен пример за продукт, който използвах веднъж и макар да харесах не е нещо, което задължително бих купила отново.

Бе ми препоръчан от консултантка в магазин като измиващ гел подходящ за хора със суха кожа и предвид цената и популярността на марката му дадох шанс. Нанася се на суха кожа и има текстура сходна с това на измиващо олио, разтърква се добре в кожата и се отмива с вода. При допира на продукта с вода добива кремообразна консистенция, не се пени прекалено много, но е приятен за използване. Като цяло не е твърде ефективен за премахване на грим дори и като втора стъпка в рутината, което е и основната причина да не ми стана любимец. Иначе се отрази добре на кожата ми, не ми изляязоха пъпки и катотегорично не я пресуши допълнително. 

Squalane е интересна съставка, която е с натурален произход и е позната с богатите си хидратиращи свойства. 

 

Smashbox Super Fan MAscara


Обикновено нямам късмет, що се касае до спиралите на мигли и така популярните и харесвани от много други просто не ми пасват на мен. Поради някаква странна причина почти всичко ми се размазва и обикновено трябва да правя компромис между това и какъв е крайният постигнат ефект. 

Super Fan Mascara на Smashbox е определено сред успешните покупки и съм изразходвала няколко такива минита. Много ми допада и като ефект и най-важното от всичко е, че не ми се размазва. 

Smashbox Super Fan Mascara Brush

 

Четката е от любимите ми пластмасови с къси бодлички. Сресва миглите много добре и ги удължава и сгъстява. Определено бих си я купила отново и е сред малкото, на които имам доверие, че няма да се разтекат след вас върху миглите ми. 

 

L'Oreal Paradise Extactic Primer 
 
Loreal -  Paradise Extatic Primer Mascara White е основа за мигли, която много се надявах да прилича на така любимата ми Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D на Dior, която купувам от години. 
Специално тази ползвха преди много месеци и пазих специално за тази комбинация и като цяло отзивите ми леко са се размили във времето, но не се оказа моят продукт. Не бих я купила отново и не ми даде ефекта, който търсех. Напластяваше се върху миглите много и не пасваше с всяка една от спиралите ми. Не всички от тях успяваха да скрият бялотата ѝ и понякога прозираше изпод черното, което мен много ме дразни. 
 
 
Smashbox Always On Liquid Liner Black

 
Споделяла съм ви и преди, че много обичам очна линия и като цяло смятам, че ми отива и често се гримирам по този начин. Постоянно изпробвам нови марки, но така и не съм намерила the one все още. 

Always On Liquid Liner Black на Smashbox бе един от поредните ми експериметни и като цяло много се харесахме, но свърши прекалено бързо, Цветът бе черен и много наситен, писеца запази формата си до последно и се нанасяше много равномерно без да пропуска. 
Пигмента изчезна от писеца обаче сравнително бързо и за мен стана неизползваема. Не зная дали аз допускам някаква грещка при съхранението, но съм срещала този проблем и с други такива продукти. 

Catrice - Slim'Matic Ultra Precise Brow Pencil Waterproof


Продуктите за вежди са сред тези, които са ми най-малко интересни. Моите вежди са доста интересни и запълнени изглеждат потресаващо зле, което налага употребата или на много малко продукт за лекичко запълване на някои празни места или само на гел, за да се задържат косъмчетата на мястото си. 
Един от продуктите, които ползвам постоянно и намирам за много ефективни за моите нужди са моливите на Catrice - Slim'Matic Ultra Precise Brow Pencil Waterproof. Евтини, в добра гама от цветове и супер неикономични. На мен един такъв ми стига за около месец при много малка уптореба, така че ако имате много за запълване, може бище ви трябват поне 2 такива за същото време. 
Допада ми, че са пигментирани, но и имат леко ваксова консистенция, което позволява да нанансям малко количество, търпи на грешки и много добре се разресва с предоставената четка в другия край на продукта. 
 

Pixi Glow Tonic

Последен в списъка днес е тоника за лице на Pixi - Glow Tonic, за който много съм ви говорила и дори наскоро включих в публикацията за вечерната си рутина за грижа за кожата.

Използвам го от много дълго време и макар да не виждам някакви конректни резултати, които бих могла да обобщя с думи, забелязвам липсата му. Необяснимо е за мен, но прави нещо, което не знам точно какво е, обаче е там. Не мога да кажа, че кожата ми е преобразена изцяло след употребата му, защото не е, но пъпчици изчезват по-бързо например. Просто се харесвам повече като го ползвам и лицето ми се чувства по-добре и за мен това е достатъчна причина, за да продължавам да купувам и използвам редовно. 

Това бе всичко за #блогмас ден 6!

Подготвила съм ви още много разнообразни и Коледни публикации, които се надявам да харесате. 
Пожелавам ви една успешна седмица и ви каня да посетите блога отново утре. 

//Жени

Post a Comment