БЛОГМАС 7 : Какво си пожелах за Коледа

December 7, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

 


 

Какво си пожелах за Коледа?

Всъщност нищо материално. Част от хората около мен се намират в трудно финансово положение заради пандемията и за да не натоварваме никого допълнително, решихме да пропуснем подаръците.

Решихме  единствено да купим един или няколко подаръка за максимална стойност от 30 евро на човек, които след това да разиграем в Коледа игра.  

За първа година насам и самата аз нямам голямо вдъхновение, що се касае до идеи и покупки и 2 седмици преди насътпването на празника не съм подготвила абсолютно нищо. 

В днешната публикация обаче ви показвам какво аз бих си избрала ако имах възможност да си пожелая нещо на дядо Коледа и ако финансите не са никакъв проблем за вас, то се надявам да ви дам идея как да зарадвате близките си. 

 

1. Loréal Professionnel Steampod

 

Loréal Professionnel Steampod

След като преди няколко месеца бях на фризьор и ми накъдриха косата с тази преса до ден днешен ми е в мислите. Като цяло уредите ми за коса са от бюджетния клас и си вършат работата окей, но далеч не за зашеметяващи. За това и не знаех за огромната разлика между качествена преса и тази, която аз имам. 

Целият процес на фризиране отне не повече от 15 минути и получих най-кукленските и сладурски къдрици, които косата ми някога е виждала. Това е и може би продуктът в списъка днес, който почти е сигурно, че ще бъде в някой момент мой.

Отчитам като негатив единствено фактът, че преди употреба трябва да я пълня с дистилирана вода, което предразполага към идеята, че трябва да съм подготвена добре всеки път преди да възнамерявам да я ползвам.

Цена - около 600 лева.

 

2.  Nespresso Aeroccino Milk Frother

 

Nespresso Aeroccino Milk Frother

 

Консумирам кафе предимно на работа и си разбивам пяната с машинките за фрапе на Икеа. Върши ми достатъчно добра работа, за да не се оплаквам и да задоволявам жаждата си за капучино. 

Един от мечтаните подаръци за мен обаче е машината за правене на топла или студена пяна от Nespresso и само си представям как консумацията ми на кофеин би се увеличила драстично в рамките само на един ден. 

Има много такива на пазара в различен ценови клас, но на мен много ми допада изчистения дизайн на предложението от Nespresso  в комбинация с елементарното меню. 

Цена около 120 лева

 

3. GLOV Hair Wrap

GLOV Hair Wrap

 

Никога не бих си купила нещо подобно сама, но идеята за тюрбан, който да улесни сушенето на косата ми звучи ужасно привлекателно. 

Изработен е от много абсорбираща микрофибърна материя и подпомага бързото сушене, предпазвайки структурата на косъма. Може да се използва и при сън, при почистване на лице, при нанасяне на маски за коса. С две думи много функционална.

Цена около 50 лева 


4. Philips SmartSleep Wake-Up Light Alarm Clock with Sunrise Simulation and Radio

 

Philips SmartSleep Wake-Up Light Alarm Clock with Sunrise Simulation and Radio

 

Нямам проблеми със съня, но имам проблеми със събуждането. Често се будя в паника, че закъснавам за работа или по средата на нощта, за да си гледам алармата. Психложката ме беше посъветвала да се отърва от източника на стрес в случая, а именно телефона ми и да заложа на обикновена аларма на часовника. От нея пък кучето се стрхува и се върнахме в началната точка. 

Този часовник ми се стори като идеалната алтернатива за мен и освен, че бих си го пожелала за Коледа бих била и навита сама да си го купя.

Идеята му е, че буди нежно като освен, че звукът на алармата му е деликатен симулира ефекта на изгрев и постепенно увеличава светлината в стаята. 

Цена около 200 лева

 

5. SONOS One (Gen 2)
 
SONOS One (Gen 2)

 
Портативна wifi тонколона с вграден google assistant. 
 
Обожавам да слушам музика и обикновено съм доволна от звука, който компютъра предоставя, но абсолютно не бих отказала мини колонка в изчистен дизайн и кристален звук, която да направи преживяването ми още по-приятно. 
 
Цена около 500 лева
 
 
6. Kомплект съдове за хранене на Mateus
 
 
Mateus

 
Mateus е популярна скандинавска марка, която предлага съдове за сервиране на храна и хранене. Естетиката им изцяло пасва на стила ми и възнамрявам някога в бъдеще да започна да си ги колекцонирам. Цените варират между 30 евро и много повече и не е нещо, което очаквам някой да може да си позволи да ми даде, но не бих отказала някой да помогне за старта на колекцията ми, която аз да попълвам във времето. 
 

7. Georg Jensen - Alfredo Salt & Pepparkvarn
 
Georg Jensen

 
Друго нещо, на което искрено бих се зарадвала, но никога не бих купила сама вероятно са мелничките на сол и пипер изработени от метал.
 
Откакто ги видях преди години в един популярен сайт са ми останали в главата и вианги се връщам към тях. Дизайна е толкова класически и съшевременоо модерен и нещо, което би се вписло във всяка кухня. 
 
Цените варират според големината, малкия вариант струва около 250 лева.
 
 
Това бе всичко, което избрах да ви покажа днес. 

Споделих ви и в началото на публикацията, че тази година съм далеч по-скромна откъм идеи, но пък желание не ми липсва. 

Какви са вашите Коледни желания?

Post a Comment