БЛОГМАС ДЕН 4 : ТЕСТВАМ - Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter

December 4, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Вие сигурно не се чудите защо не качвам ревюта по-често, но аз си задавам този въпрос непрекъснато. Често така се прехласвам по идеята обстойно да тествам всичко преди да ви представя даден продукт в детайли, а това отнема време. Докато минава времето обаче други продукти грабват вниманието ми и накрая нещата изобщо не ми се получават.

За това и след 10 годишно блогване, реших да създам нова рубрика, в която тествам нови продукти, споделям първи впечатления и просто си говорим, без да се налага да съм твърде обстойна. 

Слагаме старт на новата поредица с чисто нов балсам за устни, на който да си призная отдавна бях хвърлила око. 

 

Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter Packaging


Sol de Janeiro е марка, която е предимно позната заради изкусителния си ванилово-карамелен мирис, който привлича вниманието и се задържа върху кожата за много дълго време. Отдавна съм фен на спрея им за тяло, който замени голяма част от любимите ми парфюми и който е типичен пример за продукт, за който искам да ви говоря, но така и не мога да му се наканя. Използвала съм и крема им за ръце, който също е прекрасен, както и запазената им марка Bum Bum Cream,  който е също пристрастяващ (но струва 100 лева, абсурдна цена).

Забелязвам от известно време, че са разширили асортимента си и постоянно заглеждам какво ново са внесли на тукашния пазар и при едно от тези ми разглеждания попаднах на балсама им за устни - Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter. Без да се замислям го купих и допълних скромната си колекция от продукти на Sol de Janeiro.

 

Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter Packaging

 

Балсамът/Масло за устни се предлага в разфасовка от 6,2 грама на цена около 20 евро. Далеч не е от евтините такива предложения, но съставът му никак не е лош и за себе си мога да оправдая покупката. Дали е необходимост? Със сигурност - не. Има ли далеч по-бюджетни и ефективни сходни продукти на пазара? 100%. Аз обаче знам, че ще си го мотая из чантата през следващата година и ще ми носи радост при всяко нанасяне. 

 

Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter

 

Идва в пластмасова опаковка, наподобяваща твърде много такава на лепило за хартия, доста обемна и забелязваща се. Ако си падате по дискретните червила/гланцове/балсами, този не е за вас. Цветовете са тишичните за марката - слънчево жълто с черни надписи и бяла капачка. Апликатора е също голям и спомага за разнасянето на продукта върху устните без абсолютно никакво затруднение. 

И веднага щом отворите капачката ви лъхва интензивния, запленяващ, пристрастяващ, уникален аромат на нещо вкусно и карамелено, което просто искате да изядете. Мириса е изключително потентен и не е за хора чувствителни към аромати. Дори и след нанасяне се усеща върху устните за доста дълго време и в този смисъл виждам как потенциално не е подходящ за всеки. Искам да направя едно уточнение обаче, поне по мое мнение макар много сходен аромата не е идентичен с този на спря или лосиона за тяло. Не се подлъгвайте ако възнамерявате да го купите единствено заради това, защото ще останете разочаровани, смятам аз. 

 

Sol de Janeiro Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter


Споменах ви малко по-горе в поста, че съставките изобщо не са лоши и без да навлизам в излишни детайли искам накратко да споменя някои от тях, които се отличават. Дори самото име подсказва, че е богато на масла и това със сигурност е отразено в състава - на първо място имаме слънчогледово масло, следвано от пчелен восък и кокосово масло. Зехтин, масло от гроздово семе,  масло от cupuaçu (което според google е един от най-потентните хидрататори изобщо), алое вера и екстракт от розмарин са част от другите акценти в съдържанието.

Дори и без да се налага човек да е специалист по химия и съставки си дава ясно, че такъв тип продукт е ефективен и няма как при такава комбинация от интензивни и хидратиращи съставки да не върши работа.  И той върши. Много е приятен и като усещане и макар да подвежда, че ще е тежък и плътен, всъщност текстурата е много лека и нежна. Не оставя мазен, неприятен пласт след себе си, нито бели следи. Не се събира върху устните и им придава много деликатен и почти недоуловим блясък. Няма никакъв вкус, но споменах, че всъщност това, което го отличава е ароматът му. 

 

Балсам за устни


Устните ми са в много окаяно състояние, тъй като не им обръщам внимание, не пия много вода и навън е ветровито и студено. Бяха леко напукани и сухи и веднага след употреба изпитах облекчение.  Всъшност до голяма степен останах изненадана за колко дълго време се задържа след нанасяне и колко дълготрайна хидратация осигурява. Купих го с идеята, че е нещо забавно, което просто искам да пробвам, а се оказа доста обещаващ и нещо, което ще използвам цяла зима ексклузивно. На този етап не възнамерявам да си купувам други балсами, този категорично отговаря на нуждите ми.

Това бяха накракто (или пък не) първите ми впечатления от Brazilian Kiss Cupuaçu Lip Butter на Sol de Janeiro.

Знам, че далеч не съм открила водата с новата рубрика, но за мен е ново предизвикателство и отваря нови възможности пред креативността ми. Надявам се да разнообрази съдържанието на блога и да мога да ви представям новите си попълнения в реално време.

//Жени

Post a Comment