БЛОГМАС ДЕН 16 : 5 Коледни филма, които да гледате - 2020

December 16, 2020 Huddinge Municipality, Sweden


 

 

Не знам за вас, но аз съм подхванала Коледните филми от ноември и всичко, което има за гледане вече изгледах.

Този жанр ми е сред любимите за отпускащи и уютни вечери вкъши и си подарявам такива моменти винаги, когато имам възможност. 

Можем да се съгласим заедно, че Коледните романтични комедии или са прекалено family friendly и тематиката им свръх ограничена или предназначени и за най-малките, но тук не сме се събрали филмови критици. Ако търсите някакво невероятно актьорско майсторство, качество на картината, сюжет и супер продукция, то тази ппубликация със сигурност не е за вас. Ако като мен обаче си падате по сладникави романтични филми, които се развиват през декември и чието действие се развива обикновено в отдалечено, красиво, супер украсено място. Където главните актьори или са изправени пред мисия да спасят Коледа или се правят на сърдити около час, за да се влюбят безумно в последните 10 минути на действието, то сте на правилното място. 

 

 

Operation Christmas Drop

1. Operation Christmas Drop

 

Сред най-приятните нови рилийзи на Netflix тази година е и този вдъхновен от вече почти 70 годишната традиция американските военновъздушни сили да извършват хуманитарна мисия в района на Микронезия. С две думи използват военните си обучения като повод да спускат до най-отдалечените острови на района пакети закачени към парашути. В пакетите се съдържат стоки от първа необходимост - книги, учебници, лекарства.

Та фимът вдъхновен от въпросната традиция разказва историята на чаровен военен, който няма да може да прекара Коледа със семейството си. Активно взима участие в подготовката по въпросното спускане и е обичан и уважаван от всички на острова, където военната база е разположена. 

Съветничка на локална конгресменка е пратена с мисията да затвори базата. Сюжета, както се досетите преминава през най-различни турбулентни ситуации. Дали двамата успяват да спасят базата ще разберете ако гледате филма, но ще и се насладите на страхони океански гледки, забавни сцени с гущери и много Коледно настроение. В общи линии не е толкова романтичен, колкото завладява зрителя с идеята, че има хора на другия край на света, които да далеч от семействата си и се борят за обща цел да помогнат на нуждаещи се.

  

Holidate


2. Holidate

 

Друг приятен филм, който ви ди допаднал ако си падате по една леко по-модернизирана версия на класическите Коледни романтични комедии. 

Разказва се за двама непознати, които по стечение на обстоятелствата успяват да се срещнат и да достигнат до заключението, че им е писнало да са сами по празниците (или да са на поредната кофти среща) и решават да се срещат, без да задълбоачават отношенията си, само по празниците. 

Действието се развива през една каледнарна година и описва как връзката им се развива. Както може да се досетите са включени тематични кадри от най-популярните празници, които се празнуват в цял свят. Във филма присъстват и колоритна палитра от различни герои - майка, която се опитва да уреди дъщеря си на среща, бивши гаджета, леля, която е леко по-дружелюбна от необходимото.

Актьорите минават от нехаресване, до харесване, през приятелство, до интимност и в общи линии се доесещате какъв е финалът.

Макар и предсказуем е заснет добре, актьорите са симпатични за гледане и имат химия помежду си. 

 

holiday in the wild

 

3. Holiday in the wild

 

Ако си падате по Sex and the city, то ще ви е интересно да видите Kristin Davis в едно много различно амплоа. 

Всъшност в реалния живот тя е и голям застъпник за правата на животните. Тя самата е активно ангажирана с опазването на слоновете. Определено ѝ личи, че е в свои води и филмът поне на мен ми е един от любимите за гледане. 

Главната героиня се развежда след дългогодишен брак със съпруга си и в опит да намери себе си се отдава на соло приключение в Африка. По стечение на обстоятелсватат се запознава с местен пилот, който я заговаря в ресторанта на хотела, където тя му разкрива част от историята си. След като двамата попадат в екстремна ситуация, където им се налага да спасят осиротяло бебе слонче, чиято майка е убита от бракониери. 

Няма да ви разкривам останалото от сюжета, но накракто ще кажа, че тя се влюбва в Африка и намира нова цел в живота си, която да я вдъхновява. 

Ако сте фенове на природата, слоновете, нови култури, то филмът определено би ви допаднал. Не бих казала, че е толкова предсказуем колкото останалите и някак си носи една малко по-различна емоция от само романтика.

 

the christmas chronicles 2

 

4. The Christmas Chronicles 2

 

Може би най-празничният и Коледен измежду всички в писъка днес е този, Ако имате нужда от ударна доза Коледно настроение и филм подходящ за цялото семейство, то това е вашият.

Продължението отново залага на Кърт и Гоуди в главните роли. Героите от първият филм заемат централно място и тук. След като Кейт е сърдита на целия свят, че майка ѝ има свой живот и не угажда на желанието ѝ къде да прекарат празниците, тя решава да си пожелае Коледа да бъде отменена. Думите ѝ биват чувани от сърдит елф, преврънат в човек, който иска да си отмъсти на дядо Коледа за някакви неща, които са се случили само във въображението му. 

Така брат и сестра попадат отново на Северния полюс, където помагат на Дядо Коледа да спаси Коледа от опитите на елфа да я унищожи завинаги. 

Има кадри на гоненица със шейни, крадене на Коледни звезди, полудели елфи и ранен елен. Ефектите са много сполучливи и като цяло продукцията е на отлично ниво, което допринася за това човек да се принесе изцяло в действието без да се разсейва от някакви дребни детайли типични за по-скромни продукции. 

Споменах, че съм изгледала всичко, което има за гледане и определено имам още какво да ви предложа на тази тематика. Искате ли втора публикация? 

 

Кои са любимите ви Коледни филми?

Post a Comment