БЛОГМАС ДЕН 14+15 - MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star

December 15, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Дълготрайните течни червила на MaxFactor са продукт, който аз познавам от много години и на различни етапи от живота си съм използвала активно. Lipfinity са сред първите на масовия пазар с подобна формула и аз неимоверно се връщам към тях отново и отново.

Ако поне малко се интересувате от козметика, то е просто немислимо да не знаете за съществуването им и е твърде вероятно и самите вие да сте пробвали в далечното или по-близко минало.

Аз наполедък установявам, че нямам време през деня да си подновявам червилото, а и като цяло си падам по кремообразни и леко хлъзгави формули, които с едно отпиване от чашата кафе просто изчезват безследно. Получих няколко коментара тези дни, че имам нужда от малко повече цвят и съм доста бледа, та реших, че ми е май време да се огледам за нещо по-дълготрайно.

Популярните матови течни червила харесвам, имам доста на брой такива, но са също нещо, което нося на периоди и бързо ми омръзва. Сред най-удобните за носене формули, които аз съм пробвала и съответно безумно издръжливи са SuperStay на Maybelline. Цветовата им селекция обаче не ми е много по вкус, а двете такива, които имам са и много пигментирани и забелязващи се. Не винаги търся такъв ефект и не мога да ги сложа в графата ежедневни със сигурност.

 

MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star

 

Докато се оглеждах из местната дрогерия за нови експерименти окото ми попадна на Lipfinity и новата им серия Rising Star, веднага си харесах нюанс и вече от няколко дни нося непрекъснато. Избрах си номер  84 Rising Star, който е и лимитирин. Цветът е нюд, с розов подтон, абсолютно класически, но и такъв, който си пасва с абсолютно всички тоалети и грим. 

Накратко за Lipfinity.

 

MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star Step 1+2

 

Комплектът се състои от две стъпки - червилото, което се нанася на тънък слой и се оставя да изсъхне и балсамът, който се нанася върху вече изсъхналото червило и се подновява през целия ден за допълнителен комфорт и екстра блясък.

 

MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star Step 1+2

 

Lipfinity със сигурност не е продукт, който би се харесал на всеки. Отличава се с дълготрайна формула, но това е за сметка на нивото на комфорт и как устните се чувстват по време на употреба. 

Rising Star е лимитирана серия, пусната по случай 20 годишния юбилей на Lipfinity и поне на нашия пазар се предлага в 6 цвята. 

 

MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star Step 1+2

 

Моят носи едноименното име на серията и освен, че и се продава в картонена опаковка със специален дизайн изработен специално за повода. 

Формулата по мое мнение е точно такава, каквато си я спомням от преди години и макар, че има своите характерни особености, на мен все пак ми допада. 

 

MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star Step 1+2

 

 

Продуктът има характерен аромат, който не е приятен, изявено химически и нищо, което така интуативно да подтиква, че искате да нанесете върху устните си. Консистенцията му е течна, идва с апликатор, който улеснява нанасянето и очертаването на ъгълчетата. Разнася се много лесно, позволява да се работи с него и е много покривен, не оставя празни места след себе си и рядко изисква повторение или втори слой. Първоначалното усещане след нанасяне е приятно, не се отличава с нещо специално. Само след около 30 секунди формулата започва рязко да изсъхва и дава едно дърпащо усещане, което не е неприятно, но е много специфично. Изсъхва изцяло след около минута. Силно препоръчвам ексфолиация преди употреба, подчертава сухите или напукани участъци. 

Балсамът или т.нар. Top Coat се нанася, когато продъктът е на 100% изсъхнал и моментално облекчава усещането обяснено по-горе. От матов превръща финишът в бляскав. Потенциално всеки балсам за устни би могъл да свърши същата работа и аз съм пробвала с най-различни. Идеята е, чеще бъде подновяван през деня, за да поддържа финиша и приятното усещане. 

 

MaxFactor Lipfinity Lip Colour 84 Rising Star Step 1+2

 

Червилото е наистина дълготрайно, пак смятам, че Maybelline успява да го бие в тази категория, но мен ме изкарва от сутрин до вечер и пак изглежда прилично. Супер е подходящо за някого, който просто забравя или няма навик да нанася червило много на брой пъти на ден. 

При хранене и пиене на напитки не оставя следи по чашата или приборите, но при контакт с по-мазна храна го прави. Днес например хапвах тайландски wok, който дойде с обилно количество сос и червилото ми видимо избледня след обяда. 

В крайна сметка заключенията са позитивни. Но пак казвам, че е нещо, което ми е познато и знам какво да очаквам. Не съм убедена, че би допаднало на всеки, макар че е клаасика в жанра и дори от любопитство бих препоръчала да се пробва. Селекцията от цветове на лимитираната серия е жестока и като нищо да си взема още един такъв. 

Премахването не е трудно и мицеларна вода или двуфазен почистващ продукт вършат добра работа. 

P.S. Пропуснах вчерашния блогмас заради медицински инцидент (свързан с близък), обещавам да компенсирам. 

//Жени

 

Post a Comment