Lumene - Hydration Recovery Oxygenating Gel Mask ревю

November 22, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

В този хладен, но все пак слънчев ден реших заедно да си говорим за един продукт, който ползвам напоследък и който мисля, че може да ви се стори интересен. 

Ставам все по-добра и постоянна в това да се грижа за кожата си и макар едва ли някога ще мога да я докарам във вид, който напълно да ме удовлетворява, само с помощта на козметика, може да се каже, че на този етап съм окей с постигнатото. 

Редовна съм, използвам хубави продукти (съобразени със стандарта ми) и гледам да напасвам онова, което купувам, за различните нужди на кожата си. 

 

маска за лице, суха кожа, хидратация

 

Маската за лице на Lumene - Hydration Recovery Aerating Gel Mask съдържа чиста северна изворна вода и брезов сок, помага за подобряване на достъпа на кислород до кожата, прави я по-гладка и насърчава обновяването на клетките. Формулиран без парабени, производни на формалдехид и минерални масла. Съдържа 94% натурални съставки.


Скандинавска грижа за кожата

 

Основната идея на маската е, че може да се използва по два различни начина : 

1. За моментален ефект - нанася се върху почистена кожа и се отмива след 10 мин.

2. Като част от рутината за грижа за кожата - нанася се като последната стъпка във вечерната грижа и се преспива с нея. 

 

Маска за лице

Едно от нещата, което ме подтикна да я купя, бе че не обещава невероятни и издръжливи 3 дни резултати, което е често срещана маркетингова тактика, от която много марки се възползват. Продуктът дава boost на кожата и веднага след употреба изглежда по-отпочинала, освежена, гладка и мека - видимо. Подходяща е за използване преди специални поводи или просто всеки път, в който усетите нужда, че има нужда от нещо допънително - ефективно и моментално. 

 

гелообразна маска за лице, обогатена с кислород

 

Консистенцията на маската е гелообразна -  много гъста и дори една идея лепкава, но при допир с лицето се разнася много равномерно и не прави процеса по нансяне трудоемък. Върху кожата се усеща хладка и леко мокра, като започва лекичко да изсъхва само след няколко минутки. Изсъхва изцяло, не опъва или ограничава мимиките по какъвто и да е начин, но през цялото време се усеща, че е там. В този смисъл мога да си представя как някой би предпочел да спи с нея, защото не се размазва по въглавницата. 

 

гелообразна консистенция

 

Друго нещо, което ми направи впечатление - особено в началото, когато започнах да я ползвам е, че се усеща. Трудно ми е да опиша чувството, защото го оприличавам на леко щипене, но далеч не толкова некомфортно или предвизвикващо реакция на кожата ми. При всички положения усещах, че е нанесена и прави нещо, особено ако имах някаква пъпчица или друго раздразнение. Към днешна дата това усещане напълно изчезна.  Важно е да го спомена, защото ако наистина имате много чувствителна към продукти кожа, може би е добре да помислите добре и да прегледате състава преди да направите покупка.

Интересен момент е нейното премахване. Веднага щом влезне в контакт с вода, придобива консистенцията на хлъзгав и лигав филм, който се мести при всяко движение на ръката върху лицето. Особено ако се остави да престои за по-дълго време или дори цял нощ, бих казала, че отмиването отнема една идея по-дълго време, отколкото при други тип продукти. 

Маската мирише изключително приятно, предимно в опаковката, нанесена върху лицето не бих казала, че я усещам особено много. 

 

Lumene - Hydration Recovery Oxygenating Gel Mask consistency

 

Аз лично не предпочитам да спя с нея, не смятам, че прави нещо особено за кожата ми и бих заложила на друг тип продукти, които са по-подходящи за нуждите ми. Бих я сравнила с еднократните маски, които дават моментален ефект, който се задържа до следващото измиване, поне в моите очи основната ѝ функция е така. 

Дава моментално сияние на лицето, прави го чисто и озарено, бодро и съживено. Споменах и по-горе, че е отлична за нанасяне преди повод или излизане, определено действа.

Не бих казала, че е свръх интензивна, екстра хидратираща, можеща да замени всички масла и кремове в рутината ви, но е приятна и изпълняваща обещаното, без нищо излишно.

Искам и да уточня, че Lumene имат сходна маска - Oxygen Recovery 72h Hydra Gel Mask (дори и като състав), която осигурява 72 часова грижа, ползвала съм и нея и като цяло на мен ми се струват горе-долу идентични. 

//Жени

Post a Comment