10 THINGS ON MY NOVEMBER TO-DO LIST

November 16, 2020 Huddinge Municipality, Sweden

Почти изминалата 2020 година е на път да си отиде неусетно и почти безпаметно. На мен лично не ми се случи много и плановете ми в голямата си част не се осъществиха. Органайзъра ми стои върху бюрото и събира прах. Избягвам да си записвам в него домашни задължения от битов характер, а освен работа и чистене, друго сялаш не ми се случва. 


Цели, планове, планиране, органайзър, планер


За това и реших да разнообразя ежедневието си с леки и приятни задачки, които да са стимулиращи. Нищо сериозно, лесно изпълними цели, които да ми дадат възможност да се разсея и да ми се случи нещо по-различно.

В новата надявам се поредица, ще ви споделя 10 неща, които искам да направя през този месец. Част от тях са свързани с блога, други с предстоящите празници, както казах нищо свръх ангажиращо или сериозно. 

Ето го и списъкът : 

1. --Blogmas.

Преди няколко години направих Blogmas, в който публикувах 25 публикации по една до Коледа и от тогава се каня да направя нещо подобно, но не ми се получава. Върти ми се в главата тази година да предизвикам себе си, а и да поосвежа блога междувременно, за това и една от целите ми е да успея да подготвя част от публикациите възможно най-скоро. Имам много идеи, но моят проблем винаги е бил осъществяването им. За какво ви се чете по празниците?

2. --Коледен шопинг.

Всяка година си купувам по една нова свещ от Yankee Candle, която паля всекидневно през зимния сезон. Тази година съм се спряла на два варианта : Frosty Gingerbread - с аромат на джинджифилови бисквитки или Dried Lavendel & Oak - с аромат на дъб и лавандула.

3. --Нова работа. 

От много време съм в търсене на нова работа, но така и не ми се получава. Една от целите ми този месец е да съм по-активна с апликациите.

4. --Фитнес.

Поизостанах с тренировките заради ситуацията с вируса и това определено се отрази на цялостното ми емоционално състояние. Още от утре се хващам в ръце и една от целите ми е да тренирам редовно 4-5 дни в седмицата. (Точно преди 2 часа правителството затегна противоепидемичните мерки и събирания на повече от 8 души на едно място са забранени, така че ситуацията с моя фитнес май няма да я бъде)

5. --1-ви адвент. 

Търся си нов свещник за адвент. Тукашната традиция е четири недели преди Коледа да се пали по една свещ. Този, който ползвах до момента ми идва леко детински вече и искам да си намеря нещо по-класическо, което да ми остане във времето. 

6. --Грим.

Много искам да си обновя колекцията с грим и да разчистя всичко онова, което имам с години и не ползвам. Палитри, сетове, моливи за устни.. Целя се към по-минималистичен и практичен краен резултат.

7. --Боядисване.

Благодарение на един пречиствател за въздуха в комбинация със запалена свещ стената и тавана в хола ми станаха катранено черни.  Една от целите този месец е да я пребоядисам и освежа.

8. --Дневна рутина.

Един ужасен навик, който съм развила напоследък е да се събуждам в последния момент, което не ми оставя време за каквото друго освен необходимото рано сутрин. Съвсем реалистично не искам да се събуждам 1 час по-рано и да правя йога, но дори 15 минути биха отнели от стреса ми и позволили да не бързам. Цел за месеца ми е да преборя себе си и да си дам допълнително време преди работа, за да се приготвя на спокойствие. 

9. --Книги.

Обичам да чета, но го правя все по-рядко с годините. Реалистична цел, която поставям е да прочета ЕДНА книга до края на този месец. Купих преди време една от новите на Фредрик Бакман - Тревожни хора, започвам да я чета на няколко пъти и така и не мога да довърша. 

10. --Гардероб

Все още ми се мотаят някои лятно/есенни панталони и ризки из гардероба и така и не мога да се наканя да го пооправя преди зимата, защото така или иначе вече си нося всички дебели пуловери. Цел за още следващият уикенд е да го подредя и видя с какво ново да го попълня през идните месеци. 

В декемврийското издание на новата поредица ще ви разкажа и покажа кои от точките успях да изпълня, както и ще поставя нови цели за месеца, а защо не и за новата година. Стискайте палци да ми се получат нещата.

Ползвате ли планерите си? Успсяхте ли да изпълните поне някои от поставените миналогодишни цели?

//Жени

Post a Comment