Estée Lauder- Double Wear Stay-In-Place Foundation ревю

June 7, 2019

Ако поне малко се интересувате какво се случва из козметичния свят и блог пространство по темата, то е почти невъзможно да не сте чували за прехваления и вечно коментиран фон дьо тен на Estée Lauder- Double Wear Stay-In-Place Foundation
Един продукт с почти култов статус, който кажи речи всеки любител на грима е пробвал и има какво да сподели по темата. 

фон дьо тен ревю

Кое го прави специален? 

Не съм сигурна защо и как доби такава популярност, на каквато се радва днес, защото не е единственият продукт с пълна покривност на пазара. Според мен по-скоро се дължи на факта, че се появи в момент, в който имаше търсене и факта, че предлага сравнително широка селекция от цветове, допринася за това повече хора да могат да го тестват.

фон дьо тен ревю, отзиви

Estée Lauder- Double Wear Stay-In-Place Foundation се предлага в стъклена опаковка от стандартните 30 мл, не включва помпичка и на шведския пазар се предлага за около 90 лева. Цветовата селекция е отлична (приблизително 40 различни нюнса) с различен подтон и като цяло има по нещо за всекиго, включително и за мен. Съдържа SPF 10 от титаниев диоксид.
Аз избрах да тествам цветът 1N1 - Ivory Nude, който е сред най-светлите предлагани с неутрален подтон (реално обаче леко жълтее). Ако трябва да го купя отново към днешна дата, може би бих погледнала 1N0, тъй като този лекичко потъмнява, след като изсъхне и в следствие на матовия си финиш, но въпреки това е достатъчно използваем.

 ревю фон дьо тен Ivory Nude

При всички положения аз бих имала в предвид този факт при избора на цвят и особено ако принадлежите към по-светлия спектър, подобно на мен. Никой не иска оранжева кожа и бял врат.
Първата ми реакция, след като го пробвах върху лицето си бе, че ужасно много ми напомня на Colorstay на Revlon, като консистенция и мирис. До ден днешен твърдя, че са сходни, но това е тема на друг разговор и просто вметка, така между другото.
Аз съм фен на силно покривните фон дьо тени, защото не само ми помагат да скрия всички несъвършенства по кожата си, които ме притесняват, но и ми дават възможност да си играя с тях и да променям формулата и покривността им, смесвайки ги с други формули и бази. 
Така и този се превърна в любимец предимно заради това си предимство и факта, че ми дава възможност да го напасвам според нуждите на лицето си.
Пигментите в състава са много интензивни и премахва без никакви проблеми малки бенки, зачервявания и тъмни кръгове. Макар, че е с гъста формула, консистенцията е достатъчно течна и с хубава текстура, която позволява разнасянето му много ефективно навсякъде. Не изсъхва веднага, което за мен е голямо предимство при такъв тип продукти, защото дава възможност първо - да бъде разнесен навсякъде без да се насъбира в определени участъци или да трябва да се нанася много бързо, което от своя страна да води до проблеми в преливането. 
Запълва порите изключително ефективно, без да ги подчертава или да се впива в тях и да ги прави по-видими и някак си изравнява кожата, от което аз лично имам нужда, защото имам неравности в следствие на някои белези и тук таме някоя черна точка или подутинка.

опаковка, фон дьо тен

Макар продуктът да не е рекламиран като матов или такъв контролиращ омазняването, фактът че след нанасяне лекичко изсъхва и фактът, че предполагаемо издържа до 15 часа след нанасяне, по мое мнение го прави леко изсушаващ за някого като мен със суха кожа. 
Истината е, че макар и да използвам хубава грижа за кожата, хормони и други външни фактори дават отражение и в най-студените зимни месеци не бих и помисляла да го нося самостоятелно, без някаква по-мазна или силиконова база или много, много богат крем за лице преди това. 
Не е от този тип продукти, които се впиват във всяка линийка, бръчица или сух участък, но изсъхва до матов финиш и истината е, че поне на моята кожа такъв тип несъвършенства изпъкват повече, отколкото би ми се искало. Случвало ми се е да изглежда твърде напластен и ми се е случвало да не се разнася така перфектно, както на мен би ми се искало, в следствие на това как кожата ми се чувства в дадения момент.
В този смисъл мога да предположа, че някой с по-комбинирана или мазна кожа би бил удачен кандидат да го тества и може би в комбинация с малко пудра при нужда, би бил постигнат отличен резултат. Имайки в предвид обаче, че продуктът е все пак много покривен и с гъста богата формула, аз не мога да си представя, че би си паснал с всяка една пудра на пазара.

фон дьо тен ревю, съставки

Относно издръжливостта аз по-скоро бих могла да се съглася, че е отлична. Единственото, което на мен лично ми прави впечатление ако не използвам пудра след употреба е, че най-горния му слой, който дава онзи перфектен съвършен вид на лицето, леко започва да избледнява в края на работния ден. Имайте в предвид обаче, че аз контактувам с хора, раздавам прегръдки, пипам си кожата, така че тези фактори не са за пренебрегване.
От друга страна обаче контурираща пудра и руж нанесени върху фон дьо тена са в пъти по-издръжливи, в сравнение с нанесени върху друг сходен такъв и поне за мен това е огромно предимство, защото имам такъв проблем с почти всичко, което слагам върху лицето си.

Фон дьо тен ревю консистенция

преливане, ревю


Оставяйки формулата, покривността и издръжливостта настрана, сред това, което най-отличава фон дьо тена в моите очи е прекрасния му сатенен ефект, който оставя след себе си. Макар тотално да изравнява в едно тена и кожата ми, категорично не стои като маска и винаги се изненадвам от това, независимо, че толкова пъти съм го използвала. Далеч не мога да го класифицирам като "естествено"седящ и въпреки това не ми дава онова усещане, че имам маска върху лицето си, което отдавам само на кадифения му и мек финиш. 

Макар продуктът да е хубав и по-скоро да мога да ви го похваля и действително да ми е любим и да ползвам често, много искам да изтъкна и негативите му, така че да ги имате в предвид, при евентуална пкпука, с оглед на цената му :

- матов финиш - отнема от естествения блясък на лицето;
- потъмнява след изсъхване, макар и да не е драстично много;
- при суха кожа и предполагам при дами с повече бръчки и дълбоки линийки, крайния ефект би варирал според състоянието на кожата и не винаги да отговаря на очакванията;
- при дехидратирана кожа и такава с много сухи участъци е възможно да се насъбира на определени места и нежелано да подчертава несъвършенствата.

Добрата новина е, че позволява експерименти. Аз го смесвам с какво ли не и винаги намирам варианти да си го ползвам, което впрочем правя и с почти всички други такива продукти в козметичния ми арсенал, така че ако сте направили покупка, която считате за несполучлива, ви приканвам да си поиграете.
Самата аз го нанасям както с гъбичка, така и с четка. Понякога и с двете, понякога с пръсти. Най-добър ефект постигам с beauty blender, който контролира покривността и какво количество продукт попада върху кожата ми. Считам го за икономичен, тъй като малко количество от продукта е достатъчно за постигане на желан ефект.

Иска ми се също така да поговорим и за отстраняването му. Споменах, че запълва пори и е с наистина гъста формула, която попива в кожата, което го прави една идея по-труден за премахване. Аз залагам на двоен метод за премахване - двуфазна мицеларна вода и отделно измиващ гел, за да съм сигурна, че ще мога да го премахна изцяло. 

В общи линии това са на кратко впечатленията ми от един от най-популярните фон дьо тени - Estée Lauder- Double Wear Stay-In-Place Foundation изобщо. 
Радвам се, че имах възможност да го пробвам и бих го купувала и за в бъдеще. Не съм сигурна, че за мен лично е must have, но го използвам често и е прекрасно допълнение към останалото, което вече имам.

Post a Comment