NARS - Orgasm руж

May 12, 2019

Ружовете са били винаги най-любимият ми козметичен продукт и през годините съм ползвала всевъзможни марки и формули. Прахообразни, кремообразни, стик, течни, стейн.. Такива от невъзможно скъпи марки и възможно най-евтините дрогерийни. 
Колекцията ми от ружове винаги е била направо забележителна и не е за подценяване броя и разнообразието от такива продукти в арсенала ми. 

Като представител на дамите със светла кожа, винаги съм се харесвала повече с малко цвят върху лицето си. Аз съм от тези жени, които могат да не сложат спирала, червило или дори фон дьо тен, но рядко може да ме видите навън без поне мъничко цвят на бузките. 
С времето обаче започнах да отсявам измежду предлаганото на пазара и онова, което зная, че ми харесва и ми отива и да огранича новите покупки. 
Няма да излъжа ако кажа, че от ГОДИНИ руж не ме е впечатлявал до там, че да зарежа всичко останало и да ползвам само него (MaxFactor - Creme Puff - Nude Mauve изниква в съзнанието ми веднага ) и макар да съм добавяла нови към колекцията си никой от тях не се е отличил до там, че да се превърне в тотален фаворит. 
До преди няколко седмици..

опаковка


NARS е от марките, които не са ми били интересни. Продуктите им са твърде скъпи за вкуса ми, а и тъй като не мога да ги видя на живо и да се уверя лично в качеството им, някак си не ми се е рискувало с онлайн поръчки. 
Много ми се искаше обаче да си взема някакъв нов руж и след справка в някои от любимите ми блогове реших да си преглътна негативните очаквания към марката и да поръчам супер култовия им Orgasm.
Хареса ми още при първото нанасяне и от тогава не съм го заменяла с друг. 

NARS - Orgasm руж

Продуктът се предлага в разфасовка от 4.8 гр, което в интерес на истината не е огромно количество продукт - в сравнение с някои от другите популярни ружове, които имам. Цената на нашия пазар е приблизително 65 лева, но принципно варира. 
Тази серия от ружове на NARS включва голямо разнообразие от нюанси, като много от тях са и доста популярни из бюти средите, но категорично Orgasm е най-изявеният измежъду тях.
Опаковките се зацапват много бързо, дори и при внимателно съхраняване и след продължителна употреба не изглеждат твърде привлекателно. Почистването им поне за мен се оказа предизвикателство, но намирам, че с помощта на мокри кърпички мога да придам поне един приемлив вид.  

NARS - Orgasm blush

Интересното при Orgasm е смесицата между прасковено розово със ситни златни частици, които веднъж прелети върху кожата дават един топъл леко блестящ нюанс, който моментално ободрява цялостната визия. Нито е прекалено розов, нито прекалено златен, нито прекалено оранжев. Макар и бляскав не е брокатен, а самите частици не падат и не се местят върху други зони от там, където са били поставени. Държа да подчертая, че блясъка е видим. Тоест ако сте фенове на изцяло матов финиш или с много мазна кожа е добре да го имате в предвид.
Самата текстура на продукта е също интересна - не е гладко сатенена, а по-скоро леко зърнеста. Не се рони, не оставя и пудрен ефект след себе си. Наистина се прелива до съвършенство и може да се носи директно върху кожата без предварително да е използван фо дьо тен например.
нюанс, цвят

Другото интересно при него е, че може успешно да се наслоява. В миналото бях ползвала един дубликат на Orgasm от Sleek Cosmetics и макар цветът да се доближаваше много до оригинала на NARS, пигментацията бе потресаващо наситена. Може би леко наплашена, че и с този ще е така, подходих скептично, НО опасенията ми се оказаха напразни.

blush

Продуктът е ПЕРФЕКТЕН за наслагване и може да се използва, както за постигане на много естествена ежедневна визия, така и да се напласти за по-интензивна вечерна такава. Не мога да гарантирам, че при някого с по-тъмен тен на кожата ефекта би бил същият като при мен с много светла такава. Ако сте от по-бледите дами обаче, мисля че комбинацията блясък-розовина ще ви допадне, а пък и топлият подтон определено дава един по-здрав и събуден вид на цялото лице. 
Имам някои разширени пори около зоната на бузите и поне при мен се оказа, че продуктът не ги подчертава излишно, не се впива в тях или описва. 
Странен се оказа и факта, че издръжливостта надмина всичките ми очаквания и в комбинация с любимия спрей на Manhattan за фиксиране на грима, не мърда от мястото си дори и след 8 часа интензивна работа. 

swatch, цвят

Orgasm на NARS е нов любимец и продукт, който използвам ежедневно от около месец. Много съм щастлива, че отново разпали в мен ентусиазма да пробвам ружове и ми даде нужния ентусиазъм да се загледам в тази категория продукти отново. 
Madly пък е друг цвят от същата серия, който е спряган за нещо, което задължително трябва да се пробва и скоро ще направя и него част от колекцията си. 

Post a Comment