Manhattan - Insta Finish & Set и Insta Fix & Matte

May 5, 2019

Manhattan е марка, която използвах често, докато живеех в България, но тъй като не се предлага на нашия пазар отдавна не съм в час с новите им предложения и кое си струва да се пробва или пък не. 

Не съм от блогърите, които получават огромни количества PR, което е и съвсем очаквано, имайки в предвид, че отдавна не се вписвам в българските блог среди. За това и останах приятно зарадвана, когато се оказа, че ми бе предоставена възможност да пробвам два от новите продукта на Manhattan. Използвам ги от няколко седмици (както и ще си проличи от снимките) и тъй като ми харесаха, реших да ги похваля и на вас. 

Ревю и отзиви


Insta Finish & Set и Insta Fix & Matte са част от серия на марката, очевидно вдъхновена от социалните мрежи. Серията включва и други продукти за постигане на перфектна база, като за съжаление на мен ми е невъзможно да упомена кои от тях са внесени на българския пазар.
Сетинг спрей и безцветна матираща пудра бе онова, което аз получих и впечатленията ми се изчерпват до тези два продукта. 

Аз съм от хората, които използват фиксиращи спрейове при всяко гримиране. Много от тях съм ви показвала и в блога и освен, че имам своите категорични любимци в тази категория, не се страхувам и от това да пробвам нови такива. 
Обикновено онова, което аз търся в един такъв продукт е на първо място да отстрани излишния пудрен слой от лицето ми, да спомогне на продуктите да се слеят в един друг по-ефективно и да запечата грима ми за по-дълго време. Контактувам с хора ежедневно, пипам си лицето, допирам се до телефон и независимо от това какви продукти използвам, рядко се задържат в перфектен вид за повече от няколко часа. За това и макар да съм пробвала озаряващи, матиращи, фиксиращи и какви ли не други спрейове, основните ми изисквания са да не изсуши кожата ми и да накара грима ми да си седи на мястото.

фиксиращ спрей 2 в 1 мнение и отзиви

Insta Finish & Set е продукт, който може да се използва както като база преди нанасяне на фон дьо тен и да спомогне за по-лесното разнасяне и преливане в кожата, така и като финиш сетинг спрей, който да спомогне за издръжливостта на поставените продукти. 
Предлага се в разфасовка от 100 мл и има най-страхотната помпичка, която нещо такова би моглo да има. Изпуска течността не на струйки, а под формата на облак, който буквално обгръща цялото лице. Много умерено количество, което не прави кожата да се чувства мокра дори и след няколко пръскания. Нямам никакви забележки по този параграф и да ви кажа честно ми харесва дори повече от помпичката на така любимия иначе Fix+ на MAC.
Другият огромен плюс на продукта е, че понеже попада така равномерно върху лицето и съхне много бързо. Тоест не ми се налага да чакам излишно преди да мога да премина върху използването на спирала, което аз винаги правя накрая. 
Кожата ми не е пресушена, не е лепкава, не оставя никакъв видим слой след себе си. Върху опаковката е и упоменато, че не съдържа масла, което го прави чудесен и за онези от вас, които имат мазна кожа. Аз лично съм със суха такава и не изпитах никакъв дискомфорт. 
Относно резултатите...

фиксиращ спрей 2 в 1 състав, мнение и ревю

При мен позитивите, които забелязах бяха няколко. На първо място определено отстранява успешно пудрения слой от руж и бронзъри, които иначе са си в повечето случаи видими. Друг голям позитив е, че удължи издръжливостта им и ако нанеса малко по-интензивно количество в началото на деня, дори и в края си личи, че имам нещо върху лицето. 
Пробвала съм го с най-различни комбинации от фон дьо тени и пудри и при нито една от тях не видях негативен резултат.

безцветна финиш пудра - ревю и отзиви

Матиращите пудри за лице  не са моето форте и по-скоро ги избягвам, отколкото да им симпатизирам. Предпочитанията ми са насочени към по-фини HD пудри, които да загладят пори и други несъвършенства и да направят кожата ми по-завършена и перфектно изглеждаща. 
Тъй като обаче в момента съм на вълна бази за лице и тези, които си купувам са с леко озаряващ ефект и веднъж комбинирани с някои от фон дьо тените ми, кожата ми става прекалено лъщяща, дори и лепкава. Това води освен до факта, че цапам всичко, до което се допирам, но и до разместването на основата ми и насъбирането в определени участъци. 
Изненадващо за мен матращата пудра на Manhattan  - Insta Fix & Matte се оказа супер сполучлива и благодарение на нея успявам да спася положението всеки път. Използвам я почти ежедневно и съм на път тотално да я унищожа.


безцветна пудра

Впечатлена съм от това колко всъщност фина е текстурата ѝ и четката, която ползвам - от естествен косъм- успява да загребе тъкмо достатъчно количество от нея, за да запечата грима ми. Категорично не е пудрена, пресована е много компактно и е супер деликатна и копринена на допир. Не оставя бели следи (за снимки със светкавица не мога да дам гаранции) и макар в действителност да е с матов ефект, поне при мен не остави кожата ми изглеждаща суха и безжизнена. В този смисъл не зная дали ако сте с наистина мазна кожа, ефекта, който дава би ви бил достатъчен.

безцветна финиш пудра съставки

Отговори на всичките ми нужди откъм текстура, финиш и краен ефект и е нещо, което бих ползвала и за в бъдеще. Аз търсех завършваща безцветвна пудра и тази се оказа такава - запечатва фон дьо тена и не му позволява да се мести, изглежда порите, подобрява издръжливостта и завършва цялостната визия. 

безцветна пудра - текстура

Надявам се впечатленията ми да са били достатъчно изчерпателни, но в случай, че имате допълните въпроси, ще се радвам да отговоря и на тях. 
Приятно изненадана съм и от двата продукта и наистина съвсем честно са нещо, което слагам върху лицето си ежедневно. Ако имате сходни с моите нужди и предпочитания бих ги препоръчала като алтернатива на по-скъпи марки и се надявам да останете доволни, така както и аз. 

Post a Comment