Нови бюджетни козметични придобивки - L'Oreal, Maybelline, Lumene, MaxFactor, The Ordinary

April 11, 2019

Усещам, че минавам през някакъв нов период, в който скъпите козметични продукти рядко ми представляват интерес. Само допреди няколко години се хвърлях предимно към луксозните марки и техните сезонни предложения, докато напоследък съм далеч по-внимателна в преценката си.
Нямам идея дали се дължи на факта, че влагам финанси в други неща и гледам да балансирам или пък може би, че вече зная какво харесвам и какво ползвам и нямам нужда от допълнителни експерименти. При всички положения обаче почти всичко ново, което си харесвам спада в графата - бюджетни продукти и да ви кажа хич и не се оплаквам.

Нови бюджетни козметични придобивки - L'Oreal, Maybelline, Lumene, MaxFactor

Масовите марки са изключително конкурентоспособни смятам аз и като цяло повечето от онова, което пускат на пазара е с високо качество. Забелязала съм, че с изключение може би на сенки за очи, всичко останало отговаря на очакванията ми и постепенно заменям много по-скъпи любимци с по-евтини алтернативи.
Днес ще ви покажа кои нови продукти намериха място в колекцията ми през последните седмици и защо се спрях именно на тях.

Озаряваща база за лице

MaxFactor - Miracle Prep - Illuminating & Hydrating Primer

MaxFactor са сред любимите ми бюджетни марки. Продуктите им за устни рядко ме разочароват и пробвам почти всичко ново в тази категория, което пускат.
Наскоро забелязах, че са разширили асортимента си с няколко различни бази за грим, от които най-много ме грабна хидратиращия и озаряващ вариант. Като човек със суха кожа изпитвам понякога затруднения в това да получа мек и гладък финиш и не рядко ми се случва дори прекрасни фон дьо тени да подчертават сухите ми участъци и да стоят на петна. За това и напоследък се запалих по базите и реших да дам шанс и на тази.
Освен, че съдържа пантенол и антиоксиданти е и богата на витамин Е, който е познат с омекотяващото си действие.
Много искам да постигна един естествен и приятен блясък, който да направи кожата ми озарена по младежки и здраво изглеждаща.
Надявам се да получа това, което търся в лицето на този продукт.
На първо четене мога да кажа, че миризмата ми се струва силна, химическа и някак си неприятна. Не е нещо, което се задържа върху лицето за дълго, което е добре. Усетих омекотяващ ефект мигновено, усеща се гладка и приятна на допир. Ще споделя отзиви, след като тествам по-обстойно.

baza za lice - silikon

The Ordinary - High-Spreadability Fluid Primer 

The Ordinary е изцяло непозната за мен марка и реших встъпително да пробвам с по-неутрален продукт, който да ми даде идея за онова, което да очаквам и предполагаемо да разпали интереса ми. High-Spreadability Fluid Primer е силиконова база за лице, която запълва пори и бръчки и спомага за по-гладкото и равномерно нанасяне на фон дьо тен. 
Нямам идея дали нещо такова изобщо би ми свършило работа, но някак си ми се прииска да пробвам и тъй като цената бе доста разумна се престраших. Консистенцията е доста водна, не съм пробвала върху лицето, но прави ръката ми доста гладка и мека на допир. Не се усеща да лепне, така че имам високи очаквания. 

Lumene, Maybelline, L'Oreal

L'Oreal - Color Riche Lipstick 630 Beige Á Nu

Червило


Серията Color Riche на L'Oreal макар абсолютно класическа никога не ми е представлявала огромен интерес. Имам спомени, че съм ползвала няколко от цветовете в миналото, но да си призная на прима виста не ми изплува нищо конкретно. 
Търся си някакви нови червила за пробване и след като съм на вълна телесно с кафяв подтон, пред погледа ми се изправи - 630 Beige Á Nu, което в гилзата поне изглеждаше като точно моят цвят. 
Миризмата на тези червила не мога да кажа, че изцяло ми се нрави, макар и да не ме дразни непоносимо също. Формулата ми се стори много приятна, разнася се лесно и е доста кремообразно, макар че ми се стори леко сухичко, след първата употреба. Може би устните ми не се намират в оптимална кондиция в момента, така че ще си дам шанс да го пробвам по-обстойно. 
Цветът пък бе доста пигментиран и върху моите устни по-тъмен от очакванотo.

Lumene - Arctic Summer, Maybelline Tattoo Liner Bold Brown, L'Oreal - Color Riche Lipstick 630 Beige Á Nu


Lumene - Natural Glow Bronzer - Arctic Summer

Lumene е сред любимите ми скандинавски брандове. Харесвам всичко тяхно, което съм пробвала и постепенно съм си поставила за цел да опозная козметичната им линия и сред новото, което ми грабна вниманието е един от бронзерите им за лице. 
Рядко посягам към такъв тип продукти, предпочитам контуриращи пудри, но нещо съм на вълна топъл тен през последните месеци и исках да пробвам именно нещо такова. Ужасно ми харесва, нося го цяла седмица ежедневно и във всеки един аспект се оказа супер попадение. Цвят, формула, преливане, издръжливост са прекрасни и затопля лицето ми достатъчно много, без да ме прави оранжева или на петна. 


Maybelline - Tattoo Liner Gel Pencil 910 Bold Brown 

След като открих, че използвам само един единствен молив за очи - Teddy на MAC, постепенно разчистих от колекцията си всички останали. Прииска ми се обаче да пробвам такъв, специално в кафяв нюанс, който смятам и че ми отива най-много и след като прегледах новото на пазара, Maybelline успя да ме впечатли най-много. Пробвала съм и други техни моливи в миналото и не съм оставала разочарована. Този на пръв поглед е супер интензивен откъм пигментация и много кремообразен. Подозирам, че ще се разберем. 

Swatches

Swatches


Това бяха всички нови придобивки за последните седмици. Постарах се да не прекалявам, а същевременно да заситя желанието си за нови продукти и експерименти. Зная какво харесвам и не се отклоних твърде далече от очакваното, но въпреки това успях да внеса разнообразие в козметичната си колекция. 

Кои продукти купихте вие за последно? Ще се радвам на нови предложения и идеи. Зажадняла съм да пробвам нов руж и хайлайтър и имам нужда от предложения. 

Post a Comment