Revlon Professional - Uniq One All in 1 - шампоан и сух шампоан

March 14, 2019

Мултифункционалния спрей за коса без отмиване на Revlon Professional от серията Uniq One All in 1 е категоричен любимец в категорията - коса за последните няколко години. 
Препоръчвам го на всички и се е харесал на повечето от пробвалите го.
За това и може да си представите изненадата ми, когато случайно установих, че  Uniq One серията е разширена и към нея са добавили шампоан, сух шампоан и маска за коса. За съжаление маската бе изчерпана към деня на поръчката ми и я отлагам за някой бъдещ момент, но успях да грабна шампоана и сухия шампоан. Тествам ги обстойно от няколко седмици и бързам да ви ги представя в подробности. 

Revlon Professional - Uniq One All in 1 - шампоан и сух шампоан

Revlon Professional - Uniq One All in 1 - шампоан и сух шампоан - отзиви и ревю

Шампоана All In One Conditioning Shampoo поне на нашия пазар се предлага в разсфасовка от 300 мл на цена от 12 евро. Подобно на спрея и този продукт е наличен в две разновидности - червения - оригинален вариант и  белия - с аромат на кокос.
Изпълнява ролята на шампоан и балсам в едно и освен основните си функции да измие и хидратира, подобно на спрея и той е мултифункционален.
Сухият шампоан - All In One Conditioning  Dry Shampooидва в разфасовка от 300 мл., като цената му също е 12 евро. Наличен е и вариант за пътуване от по 75 мл, за 3 евро. 

Revlon Professional - Uniq One All in 1 - shampoan i suh shampoan review


Искам или не подходих с известни очаквания към серията и двата нови продукта, които поръчах. Силно се надявах да се окажат добри попадения - специално шампоана ми бе особено интересен и след като успях да си изградя цялостно мнение, по-скоро бих казала, че очакванията НЕ бяха оправдани. Защо и как ще ви разкажа сега. 

Ако сте пробвали спрея за коса без измиване, то ви е познато предполагам, че  върху опаковката са изписани 10 различни функции, които продукта изпълнява. 
Същото правило важи и за останалото от серията.


Revlon Professional Uniq One All In One Dry Shampoo - ревю

 

Сухият шампоан на Revlon Professional Uniq One All In One Dry Shampoo идва също с 10 функции, които изпълнява и като цяло никоя от тях не е нещо, което да не важи за други такива продукти на конкуретни производители.

1. Почиства косата без вода.
2. Освежава 
3. Абсорбира излишно омазняване. 
4. Спомага за удължаване цвета на боядисаната коса
5. Прави косата свежо ухаеща
6. Оставя минимален остатък
7. Удължава живота на стилизираната коса
8. Лесен за употреба
9. Придава обем
10. Натурален ефект

Имам известен опит със сухите шампоани и знам какво да очаквам от един такъв продукт. Наскоро направих ревю на един от най-популярните на пазара - този на Living Proof - Perfect Hair Day Dry Shampoo, а за любовта ми към Batiste знаете отдавна. 
Този по-скоро се нарежда някъде по средата. Макар да не е никак лош, не е и нещо невероятно, за което задължително трябва да похарчите парите си. 


Задължително препоръчвам да го разтръскате добре - драстично намалява пудрения ефект, който оставя след себе си и ако се впръсква от достатъчно далечно разстояние, наистина е по-скоро невидим. Аз съм с тъмни корени и при мен не остави бели следи, така че препоръчвам правилна употреба за най-добър резултат. 
Интересното при този продукт е налягането на струята при впръскване. Изключително силен и покрива огромно количество коса за минимално време. Съвсем бързо покрива всички желани участъци и е супер ефективен. Това разбира се води и до факта, че самия продукт се изразходва по-бързо от очакваното и аз лично не бих го определила като икономичен. 
Сред другото, което ми хареса е, че на втория ден след измиването успява - когато косата не е прекалено мазна, а само определени кичури около лицето, да попие всичката излишна мазнина и наистина видимо освежава. Това, което прави впечатление е, че не е така ефективен при наистина мазни корени и макар наистина да премахва мазния ефект, не прави косата мекичка и ефирна, а по-скоро стои слепнала и някак си скучно изглеждаща. 

Категорично не бих могла да се съглася с твърдението, че оставя минимален финиш след себе си, откъм усещане. Няма го ефекта на лак за коса, не събира кичурите, но определено при допир косата е леко грубовата - споменах по-горе, че просто не изглежда ефирна и като прясно измита,
За сметка на това я усещам чиста, шампоана има много приятен аромат, който наистина ми се нрави, но не се задържа за прекалено дълго. 

Моята коса е тъничка и не е трудно да ѝ се придаде обем, да се задържи обаче е почти невъзможно. Така и този придава екстра текстура, поне мен резултата ме задоволява и в тази категория съм по-скоро приятно изненадана.

В общи линии определено продукта ми харесва. Имайки в предвид, че не е прекалено скъп, бих го купила отново, но е наистина неикономичен и няма как да не го очета като негатив. Най-добре действа на леко мазна коса, не е особено ефективен на втория или третия ден след измиването - поне при мен. 

Revlon Professional Uniq One All In One Shampoo - отзиви и ревю


Revlon Professional Uniq One All In One Shampoo изпълнява ролята на шампоан и балсам в едно, като за много суха коса все пак се препоръчва използването на отделен такъв. В серията не е включен балсам. Ако сте от хората, които избягвате сулфати, то този продукт категорично не е за вас, защото съдържа такива.

Revlon Professional - Uniq One All in 1  Shampoo - шампоан, мнение, отзиви

Според опаковката 10-те функции и предимства, които продуктът обещава са :

1. Измива скалпа и косата нежно.
2. Предпазва и овлажнява скалпа
3. Максимална гладкост и мопринено усещане
4. Не утежнява
5. Подобрява блясъка
6. Заглажда 
7. Оставя косата лесна за стилизиране и поддръжка
8. Подсилва косъма
9. Допринася за по-малко късане
10. Спомага за предотвратяване на цъфтящи краища

Не знам дали ви направи впечатление, че повечето т.нар. оебщания не са категорични, а по-скоро интересно фомулирани - спомага, допринася, намалява...

Revlon Professional - Uniq One All in 1 - шампоан, състав

Ето и моите впечатления :

Аз съм ужасно непретенциозна, що се касае до шампоани за коса и като цяло философията по тмеата ми е, че стига да измива и да не слепва - става. 
Ако подобно на мен имате някакви такива нереалистични очаквания от продуктите, които ползвате, то със сигурност продуктът, ще ви хареса. В противен случай, не съм убедена, че предлага нещо по-различно от останалите на пазара.

На моята коса се отрази доста добре, нито я усетих прекалено премита или суха, нито се заплиташе неочаквано много или бухваше странно. Действително я усетих добре загладена, но не бе слепната. Косата ми в деня след измиване изглежда добре, много е мека. Дали изглежда по-добре, отколкото след употребата на всеки друг шампоан? Честно да ви кажа не съм убедена.
Единствената видима промяна е, че корените ми не се омазняват така бързо и дори на втория ден след измиването със съвсем мъничко шампоан , изглежда супер. 

Revlon Professional - Uniq One All in 1 - шампоан, консистенция

Аз лично използвам балсам в комбинация с шампоана, по-скоро заради някакъв навик. Съвсем реалистично е такъв да не ми трябва и според мен ако не сте с много суха и заплтена коса, може и да пропуснете такъв, или поне не при всяко миене. 
Подобно на сухия шампоан и този мирише много хубаво. Консистенцията е една идея по-водниста от тази на други такива, но се пени отлично и е много икономичен продукт.

В предвид състава, който не е забележителен - както феноксиетанол, така и няколко на броя сулфати, не съм убедена, че продуктът оправдава цената си, макар да не е лош.
Мисля си, че ако реша да използвам леко по-висок клас такива продукти по-скоро бих си избрала нещо друго. Не е скъп, но на мен лично не ми се стори така впечатляващ, че да оправдая редовната му употреба и за в бъдеще. 
Невъзможно ми е да кажа дали спомага за намаляването на цъфтящите краища, такива нямам, подстригвам се редовно и никога не съм имала такива проблеми. Действа, приятен е, но не е и must try. 

Спреят за коса без отмиване от серията на Revlon Professional - Uniq One All in 1 ми е все още фаворита измежду всичко пробвано. Шампоана и сухия шампоан ми бяха определено интрессни за проба и съм щастлива, че успях да го направя.
Надявам се да бях достатъчно изчерпателна в обясненията си. При всички положения рано или късно ще си поръчам и маската, много ми е интересно как би ми се отразила тя и ще ви държа в течение за впечатленията си по темата. 
И двата продукта, които ви показах днес са приятни, не са разочарование, не са и обаче нещо, което задължително трябва да пробвате. 

Post a Comment