Garnier - Micellar Cleansing Milky Water

March 1, 2019

Почиствам кожата си съвестно всеки ден и мицеларната вода обикновено е една от стъпките в рутината ми. Ползвала съм изключително много марки и имам най-различни фаворити, но варианта на Garnier освен, че е изключително бюджетен мога да закупя дори и от супермаркета. Това го прави предпочитан, а и е много ефективен в отстраняването на грим и кожата ми реагира позитивно на него.

От известно време забелязвам, че от Garnier са разширили асортимента си и серията вече предлага няколко различни вида мицеларна вода - за различни типове кожа и нужди, гел против измиване и дори мокри кърпички. Гела ми се стори супер интересен, но съдържа сулфати, които аз избягвам да слагам върху кожата си, намирам ги за твърде агресивен пенител. Кърпичките определено ми грабнаха вниманието и при следващото пътуване, ще си ги взема за проба.
Междувременно обаче реших да дам шанс на новата мицеларна вода/тоалетно мляко, подходящо за суха и чувствителна кожа - тоест моята.

Garnier - Micellar Cleansing Milky Water, ревю мицеларна вода


Garnier - Micellar Cleansing Milky Water се предлага в разфасовка от 400 мл и цената ѝ варира. Редовната е около 8 евро, но често има промоции, които я правят изключително бюджетна. 
Кое прави този продукт различен от оригиналния? Според Garnier новата технология съчетава ефективността на мицеларната вода и нежната текстура на тоалетно мляко, за да може кожата да бъде почистена, хидратирана и успокоена в една стъпка. 
Може да се използва за премахване на грим и върху очите и устните, като не зисиква отмиване.
Не съдържа парфюми.

Garnier - Micellar Cleansing Milky Water, ревю мицеларна вода, съставки

Изненадващо за мен състава е доста съкратен и с изключение на phenoxyethanol (синтетичен консервант), който може да бъде класифициран като доста контроверсиална съставка, не открих нещо друго, което да ми се стори притеснително. 
Аз не съм ужасно стриктна, що се касае до съставки, но се образовам постоянно и имам някои, които принципно гледам да пропускам. 
В съдържанието откривам глицерин, който помага на влагата да се задържи в кожата и пантенол, който също спомага за допълнителна хидратация. 

Garnier - Micellar Cleansing Milky Water, ревю мицеларна вода, мнение


Моите впечатления от  Micellar Cleansing Milky Water на Garnier?


Подходих без някакви огромни очаквания, макар че да си призная чуя ли за тоалетно мляко в главата ми изникват спомени от разни продукти, които съм пробвала в миналото и които бяха меко казано трагични. 
Продуктът няма никакъв аромат и дали заради това или нещо друго, не зная, но не усетих никакво щипане или раздразнение при отстраняването на очния ми грим. Определено консистенцията ми се стори доста приятна и тъй като не се разтича някак си по-бързо и ефективно отстрани спирала и сенки - само с едно памучно тампонче на око. Не ми се наложи да търкам, нито енергично да втривам в миглите, за да отстраня дори и последните остатъци грим.

Garnier - Micellar Cleansing Milky Water, ревю мицеларна вода, тоалетно мляко

Кожата на лицето ми също не реагира, макар че текстурата е 1:1 с тази на тоалетно мляко и ме остави леко объркана при първите няколко употреби, докато му свикна. Не попива в тампончето и се размазва по кожата, точно както гореспоменатия му предшественик. Онова, което веднага ми направи впечатление бе, че не остави онзи така особен филм, който е типичен при употреба на оригиналния вариант. Почуствах кожата си супер ободрена. Със сигурност бе мека, но честно казано не е нещо, което да е чак кой знае забележително. Предполагам факта, че сухите ми участъци не бяха раздразнени или прекалено видни си е постижение, така че от тази гледна точка мога да се съглася, че е подходящ за суха кожа и не премива. Не усетих и  някакво опъване, което също считам за позитив, тъй като ми се е случвало със стандартната им мицеларна вода.
Много лесно премахна целия ми фон дьо тен, който тези дни е бая много, заради новия ми афинитет към много покривни такива. 
Аз лично винаги отмивам с друг продукт, така че за мен не е от значение дали е нужно да се отмие или не, но мога да се съглася с твърдението, че такава нужда няма. 

В крайна сметка заключението ми е, че продуктът изпълнява обещанията си. За момента честно казано май ми харесва повече от мицеларната им вода, което ме изненада и ще си изразходвам опаковката изцяло, за да видя как в дългосрочен план би ми се отразил. 
Останах леко изненадана, наистина нямах очаквания и се радвам, че се престраших да пробвам нещо такова. 
Ще ви държа в течение, следете публикациите с празни опаковки за крайно мнение по темата, но за момента след около двуседмична употреба, по-скоро бих похвалила Micellar Cleansing Milky Water на Garnier.

Post a Comment