Charlotte Tilbury - Matte Revolution Lipstick - Pillow Talk

March 24, 2019

Charlotte Tilbury е популярна козметична марка от по-високия клас, за която бях чувала много отзиви, но така и не бях пробвала лично.
През годините съм се интересувала от продуктите им, но тъй като нямах възможност да ги поръчам с доставка до Швеция никога не са ми били приоритетни.

Преди известно време обаче успях да завържа разговор с една от вас, която ми сподели за марката и че много харесва продуктите им. Похвали ми специално червилата, тъй като аз самата напоследък нямам изявени любимци в тази категория. Едва тогава ми светна лампичката всъщност колко много се е променила ситуацията с поръчки с от Англия и се оказа, че да се сдобия с такова не е съвсем невъзможно.
Благодаря ти, Мария!

червило, ревю, мнение


https://www.cultbeauty.co.uk/ предлага по-голямата част от асортимента на марката и прави доставки в чужбина. 
Цената на доставка до Швеция е £4.95 и поне моята пратка пристигна с DHL. Получих код за проследяване на пакета и знаех в реално време къде се намира. 
Ако сте от хората, които имат проблеми с Български пощи, този вариант със сигурност би ви допаднал. 
Пакетът ми пристигна за около 5 работни дни и бе опакован доста интересено.. Свикнала съм онлайн поръчките ми да идват в големи картонени кутии и да разхищават излишно ресурси, докато ми направи впечатление, че Cult Beauty бяха далеч по-скромни в това отношение. 

червило, доставка, мнение, ревю

Pillow Talk от серията Matte Revolution Lipstick е може би най-известният нюанс, който марката предлага. Абсолютно класически и естествено стоящ нюд, който съвсем очаквано предизвиква интерес в повечето жени. 
Реших да пробвам именно него, първо заради препоръката и второ, защото съм си изпатила с някакви "експериментални" цветове, които не пасват на стила или ежедневието ми и нося твърде рядко. 

Pillow Talk е най-светлият измежду всички 12 цвята в серията и се предлага в гилза от 3.5g на цена от £24.00, което на мен ми излезе около 29 евро.
Формулата е матова, но според обещанията на марката съчетава перфектния матов завършек с възможността усните да се усещат комфортни през целия ден. Във формулата са включени масла и восъци, които да го направят приятно за носене, хидратиращо и предпазващо устните. Сред другото интересно за тази серия червила е, че съдържат 3D пигменти, които създават илюзията за по-пълни устни. В самия си край пък е отрязано под ъгъл, който е нетипичен за други такива продукти и това предполагаемо е така, за да улесни нанасянето.

опаковка, розово злато, ревю, мнение


Розово златните леко ретро опаковки са типични за продуктите на Charlotte Tilbury и освен, че изглеждат добре онлайн се оказа и че на живо са с отлична изработка и дават усещане за лукс. Нормално, имайки в предвид цената и се радвам, че е помислено този аспект да не се пренебрегва. 
Гилзата се затваря стабилно, не очаквам да се отвори в чантата, детайлите също не са спестени и текстурата и логото също ми допаднаха като идея и краен резултат. 

червило, нюд, телесен цвят, ревю, мнение

Още при първо нанасяне останах изненадана колко равномерно и плавно се плъзна по устните ми. Определено забелязах восъците в състава и като за матова формула ми се стори всичко друго, но не и твърде сухо. Не покри устните ми с един слой и се наложи да нанеса в някои участъци, където забелязах, че пигмента не изглежда, както искам. Забелязах също, че мога да го наслоя за по-драматичен краен резултат или да го накарам да стои по-нежно с по-тънък слой.
Съвсем очаквано срещу светлата ми кожа стои по-тъмно, отколкото на снимки, които съм гледала и далеч повече кафенее, отколкото да розовее. В този смисъл не е точно - my lips but better, но е отново в категорията - нюд. Седи достатъчно естествено, че да мога да го нося ежедневно и в същото време се забелязва, което аз също искам. Категорично обаче установих, че трябва да имам някаква база, за по-добър резултат. В протичен случай стои натрапчиво поради леки зачервявания тук там (специално около ноздрите). 

червило, матово, ревю

Дори и след известно престояване върху устните променя леко хлъзгавата си текстура. Не лепне при допир на устните една в друга, но при хранене или пиене оставя отпечатък върху прибори и чаши. В този смисъл си е стандартното червило-червило, а не се опитва да прилича на матните течни червила. Нещо ново за мен, което със сигурност ми хареса. Бях позабравила как да нося такива продукти, тъй като често залагам на много издръжливи формули. 

червило, цвят, нюд, телесен, мат

Червилото се усеща комфортно на устните и нито за момент не ги усетих да бъдат твърде пресушени или твърде стегнати. Матовия ефект определено го има и описва сухи кожички и несъвършенства, но не се впива във всяка линийка и по-скоро стои отгоре, което дава една по-мека визия. 

Издръжливо е, но поне при мен нищо забележително, което бих могла да изтъкна като голямо предимство или да похваля. 

червило, суоч, swatch


В крайна сметка мога да кажа, че не съжалявам направената покупка. Не съм убедена, че е must have, поне не и за мен, тъй като съм пробвала и други сходни нюанси, но е комфортно за носене и до някъде дори бих могла да оправдая цената му. 
Цвета също ми се хареса, стана ми ясно защо е категоризиран като универсален и би паснал на голямо разнообразие от тонове. 
Матовата му формула го прави много класическо изглеждащо, дава перфектния завършек на грима. 

Ползвали ли сте други продукти на марката? 
Аз съм хвърлила око на ружовете им и съм почти сигурна, че следващата ми поръчка ще включва един такъв. 

Имате ли впечатления от Pillow Talk на Charlotte Tilbury? Ще се радвам да споделите отзиви и впечатления с мен.

Post a Comment