Прясна маска за лице : Lush - BB Seaweed

February 4, 2019

Прясна маска за лице : Lush - BB Seaweed

Не бях пазарувала продукти на Lush от няколко години и честно казано бях позабравила колко много харесвам марката.
Използвала съм огромна част от асортимента им и за по-популярните им предложения имам отделни ревюта с много подробна информация и отзиви.
Сред онова, което винаги ми е било най на сърце обаче са пресните им маски за лице, които преди купувах много редовно и използвах непрекъснато.

Прясна маска за лице на Lush - BB Seaweed

При едно спонтанно посещение в магазина им, реших да се завъртя покрай щанда с този тип продукти и сред онова, което не ми бе познато бе маска, която се казва BB Seaweed. Грабнах я веднага и с желание се запътих за вкъщи, за да я тествам моментално.

Някак си цените поне на нашия пазар ми се струват леко шокови за голяма част от продуктите на марката и макар да исках да пробвам и нещо друго, изпитвам леко неудобство да дам 30-40 евро за душ гел или масло за тяло. Интересно ми е каква е ситуацията в България, вдигнали ли са цените или винаги са били такива?

Прясна маска за лице Lush - BB Seaweed

Срам ме е да си призная, че дори не прочетох описанието на маската - BB Seaweed и за какъв тип кожа е предназначена. Някакви такива спонтанни покупки определено имат потенциала да са катастрофални попадения, но явно вселената си знае работата и в последствие се оказа, че всъщност е точно това, което ми трябва.

Маска за лице BBSeaweed LUSH

Предназначение и съдържание - Lush - BB Seaweed  :


Маската е подходяща за всякакъв тип кожа, базирана е на минерали и има успокояващо кожата действие. Морските водорасли в състава ѝ са богати на хранителни вещества, а смлените бадеми пък имат ексфолиращо и подхранващо кожата действие, оставяйки я мека и гладка. Алое верата и меда са част от другите вълшебни съставки, които са познати с успокояващото, антисептичното и антивъзпалителното си действие. Розовото масло и зехтина пък попиват в дълбоките слоеве на кожата и възстановяват нивата на влага отвътре навън.
Не знам за вас, но аз след въпросното описание оставам с впечатлението, че някой ми е прочел мислите и е създал мечтаната от мен маска, която задължително ще промени живота ми. Бадеми, зехтин, мед? Да, да и да!!!

Преди да продължим обаче с отзивите ми по темата искам да ви кажа, че ако Lush е нова за вас марка, то препоръчвам горещо да пробвате маските им за лице.
  • Не са невъзможно скъпи;
  • Супер интересни са като състав и презентация и концепция;
  • Имат всякакви варианти за различни нужди;
  • Лесни и приятни са за употреба;
  • Сравнително икономични;
  • При 5 празни опаковки върнати в магазина, клиентът получава празна маска по избор;
  • Не са умопомрачително невероятни, но са ефикасни.
В Швеция пресните маски на Lush струват 14 евро и се предлагат в разфасовки от по 75 грама. На мен една опаковка ми стига за около 6-7 употреби, в зависимост от консистенцията им и съответно по колко продукт използвам. Съхраняват се в хладилник, като обикновено срока им на годност е около 3 седмици от датата на производство. Тоест около 2 пъти седмично употреба би трябвало да е достатъчна, за да се изразходва продуктът в определения диапазон от време.
Според указанията трябва да се остави за около 5-10 минути, докато леко засъхне, след което да се отстрани с хладка вода.

Lush прясна маска за лице BB Seaweed

Моите отзиви и впечатления от маската за лице на Lush :


BB Seaweed е с много, много гъста консистенция. На мен ми бе леко трудно да работя с нея, защото въпреки, че съдържа масла не е от този тип, които се разнасят безпроблемно. Допълнително процесът е затруднен от много едрите частици морски водорасли, които залепват по пръстите и се насъбират на големи топки, без да се разпределят равномерно по кожата. Намокрих пръстите си леко, за да улесня процеса и определено ефект имаше.

Пропуснах да спомена, че съдържа каолин - вид глина, което освен с минералните си ползи допринася и с втърдяването на маската при процеса на съхнене. Тоест всякакви мимики и говоерене са леко затруднени, но човек винаги може да открадне 10 минутки за себе си и просто да си релаксира.
Веднага почувствах освежаващия ефект, завлядя ме едно такова леко хладно усещане, много ободряващо и приятно. Веднага след това бе последвано от стягащо, опъващо такова, нищо драматично, но поне за мен забележително. На някои места усетих съвсем лекичко щипане, отново нищо сериозно. Аромата бе леко специфичен - доста земен и същевременно много свеж.

Маска лице BB Seaweed Lush

Маската започна да засъхва преди 10-тата минута, дали заради температурата вкъщи, по-тънък слой от продукта или други фактори не зная, но бе готова за премахване по-рано от това, което очаквах.
Измиването не бе кой знае колко трудоемко, на някои места се наложи да търкам леко по-енергично, но като цяло падна без особени проблеми. Определено усетих ексфолирашия ефект и се постарах да се възползвам от него, като масажирах с влажни пръсти върху цялото лице. Като единствения негатив тук бих изтъкнала, че навсякъде по мивката имах водорасли, някакви остатъци и засъхнала глина, които трябва да се отмият добре.

Веднага след като я премахнах изцяло видях, че върху кожата ми е останал много, много лек филм, вероятно заради зехтина или меда в състава. На пипане всички сухи участъци бяха изгладени и тена ми бе видимо озарен. На допир лицето ми бе осезаемо меко и през цялото време усещах кожата си стегната. Порите ми бяха свити (но този ефект забелязвам и с други маски)
Не видях никакво зачервяване, негативна реакция, които да са ми направили впечатление.

В заключение мога да кажа, че маската за мен се окажа добро попадение. отговори на очакванията ми и очевидно пасна на типа ми кожа и специфичните ѝ нужди. Ползвам и други такива продукти, но мекотата и гладкотата, която получих е почти несравнима с тях.
Ефекта не е перманентен разбира се, но и като цяло не смятам, че маските за лице изпълняват такава функция изобщо.
Със сигурност бих си я купила отново и ме остави с добри впечатления.

Имали ли сте възможност да пробвате пресните маски на Lush? Коя ви е любима?

1 comment

  1. Невероятно ревю. На мен ми допада нощната маска за лице на Laneige, но съм ползвала и други като на Some By Mi, SNP, Missha. Корейската козметика ми е слабост.

    ReplyDelete