La Roche Posay - Cicaplast Lips

December 7, 2018

Здравейте, приятели!

Зимата в Швеция отдавна настъпи и макар да си нямаме сняг точно в момента, въздухът е много студен и изсушаващ кожата. Всяка година по това време се улавям, че ми е много по-трудно да намирам подходящите продукти, за да се поддържам в някакво поне комфортно състояние. Пробвам какви ли нови неща, къде от любопитство, къде от няма на къде, но така и не съм открила точно моите, които да купувам отново и отново.

Тази година се хванах по-сериозно от всякога да предотвратя изсушаването, след като още преди няколко месеца започнаха да ми се образуват първите сухи зони по лицето и съвсем скоро ще ви покажа кои продукти използвам към момента и какво е мнението ми за тях.


Междувременно обаче не можах да се стърпя и бързам да разкажа за най-новото си откритие и да ви го похваля и препоръчам, за да си спестите проби и грешки с други алтернативи на пазара.
Ако следите блога ми по-редовно, то няма как да не сте срещали постовете посветени на любимите ми и не до там балсами за устни. Много съм ви хвалила Nuxe, Korres, The Body Shop, Lipsyl и т.н. Наскоро открих обаче Cicaplast Lips и към днешна дата ми е фаворит измежду всичко онова, което съм тествала до момента. 

Какво го прави толкова специален и защо съм нетипично за мен ентусиазирана? Ако трябва да обобщя накракто - чисто и просто действа. Тъй като обаче не съм по кратките обяснения и изказвания, се захващам да обясня в подробности.


Cicaplast Lips от La Roche Posay се предлага в опаковка от 7,5ml., като на нашия пазар струва около 6 евро, което го прави и изключително достъпен. Като добавим факта, че марката е широко разпространена и на практика се предлага във всяка аптека, то продукта става все по-атрактивен по всички показатели.


Съдържа пантенол 5%, което му позволява да проникне в дълбоките слоеве на кожата, където се оксидира и превръща в киселина (или B5), която от своя страна спомага за привличането на влага във въпросната зона. Масло от ши, пчелен восък и растително масло, които спомагат за задържането върху устните за по-дълго време и допринасят за екстра хидратация. 


Cicaplast Lips се предлага в тубичка за стискане с отворче и скосена пластмасова горна част, за по-лесно нанасяне. Опаковката е хигиенична, няма бъркане с пръсти или ненужно излагане на въздух, прах и бактерии. Консистенцията на самия балсам е изключително гъста, но при допир с топлината на кожата се разтапя и разнася ефективно и безпроблемно навсякъде.Това пък от своя страна го прави и доста икономичен дори и при редовна употреба. 
Веднъж поставен балсамът попива леко в устните, но оставя и видимо усещаща и изглежда бариера върху тях. Няма някакъв специфичен мирис, нито пък вкус. Лекичко сладнее, но е съвсем незабележимо (поне за мен) и не се изкушавам да се облизвам прекалено много. Абсолютно безцветен е и дори при по-ниски температури не оставя бял восъчен филм след себе си. Единственото, което издава, че имате нещо сложено е лекият му бляскав финиш, който отново е супер деликатен и не набиващ се на очи.


За краткото време, в което го използвам преобрази устните ми. Резултат видях след първата употреба, от напукани, некомфортни, сухи и белещи се ги превърна в мекички, гладки и добре изглеждащи. Нямам специфично време, в което предпочитам да го слагам, но пък го нанасям повечето пъти преди лягане, което позволява на течните червила, които така обичам да нося през деня да изглеждат в пъти по-добре. 

Нямам нищо негативно, което бих могла да кажа за този продукт. Препоръчвам го на всеки, който има проблем със сухата кожа на устните си, при лоши климатични условия - студ, вятър и сняг. При редовна употреба поддържа кожата комфортно усещаща и успокоена, плюс всички останали плюсове, които вече изброих,
Много мъже пък, които отказват да ползват "женски" продукти (като моят вкъщи, например), не биха имали против да използват Cicaplast Lips, защото е безцветен, без аромат и вкус. 

Видях, че  La Roche Posay продават от същата серия крем за сухи зони, включително и лице и съм много изкушена да пробвам и него. Купих си обаче така хваленият от всички блогърки във фийда ми Aquaphor от Eucerine и ще тествам първо него, преди да правя нови покупки. 

Ползвали ли сте Cicaplast Lips? Ако не сте и имате сходен на моя проблем, то се надявам препоръката да ви допадне и съм убедена, че няма да останете разочаровани.

Post a Comment