MAC - Plumful

November 24, 2015

На прага на зимата тъмните червила са традиционно много актуални, особено тези в лилаво-вишневата гама. 
Аз разбира се притежавам няколко вариации на такъв тип нюанси, но това не ми пречи винаги да си търся по нещо ново, което да допълни колекцията ми и да разнообрази малко това, което обикновено нося. 
Като представител на светлите жени обаче всички по-ярки или тъмни цветове изглеждат в пъти по-драматично върху супер бледите ми устни и контрастират много явно с цвета на кожата ми, което от своя страна леко ограничава онова, което си позволявам да нося. В крайна сметка  предпочитам по-умерени вариации на лилавото и вишновото, които имат и леко неутрална нотка, а продуктът, за който ще ви говоря днес, според мен идеално пасва в тази категория.


Червилата на MAC са ми много любими и макар да нямам голяма бройка от тях, всяко едно е избирано много внимателно и до ден днешен нося и харесвам. Разнообразието от всевъзможни вариации на всякакви цветове и няколко финиша измежду, които може да се избира е онова, което ме привлича към марката и главното, което ги отличава от голяма част от конкурентите им.
Обикновено се насочвам към MAC, когато си търся нещо конкретно, но не съм сигурна кой точно нюанс ще пасне на мен и случаят с Plumful бе точно такъв. Колебаех се между Rebel, Amorous и него - сходни като идея, но нямащи общо веднъж нанесени. 


Опаковката е стандартната черна гилза със сив кант и сиво лого, която е типична и за повечето червила на марката. Цената на шведския пазар е 195кр или около 20 евро, а количеството продукт е 3гр. 


Онова, което ме привлече в Plumful бе факта, че цветът е отлична комбинация между лилаво и розово и хем е достатъчно подходящо за сезона, хем не е твърде драматично и бих могла да нося и в ежедневието си без притеснения. Върху моите устни е изразено лилаво и както казах контрастира добре със светлата ми кожа. 


За първи път купувам червило с Lustre завършек, който според сайта на марката осигурява на устните хидратация и ги прави много гладки, има т.н. "мокър ефект", а пигментацията е полупрозрачна. 

Моите впечатления до някъде съвпадат с това описание и определено усещането при нанасяне е много гладко и плъзгащо се върху устните, не толкова кремообразно, а по-скоро наподобяващо восък. Изисква няколко минавания за постигане на равномерен цвят, но не бих определила нивото на пигментация като "полу-прозрачно", а по-скоро като такова, което позволява наслагване. Мокрия ефект също не е кой знае колко драматичен и поне на мен не ми прави някакво по-особено впечатление. 


Комфортно е за носене и определено се усеща "влажно" и хидратиращо, дава много приятно усещане особено, когато времето е по-студено. Моментално събужда лицето и внася малко цвят и свежест, смятам и че ободрява цялостната визия.
Издръжливостта не е впечатляваща и изисква периодично нанасяне през деня. Пада равномерно и не се събира в крайчетата на устните. Моите обаче оцветява в приятно тъмно розово, което нямам против да нося и самостоятелно, ако нямам възможност да подновя червилото.Ако имате път към някой от магазините на марката, определено бих препоръчала да хвърлите едно око на Plumful, аз ще си го нося цяла зима и се надявам ако вземете препоръката ми в предвид, да останете и вие самите доволни.

4 comments