Clarins - Everlasting Foundation +

September 23, 2015

В началото на пролетта ви показах няколко продукти на марката Clarins и чрез, които се надявах да опозная асортимента им по-добре.
Още тогава ви разказах за първите си впечатления и обещах да споделя повече подробности, щом успея да тествам всичко ново малко по-обстойно.

Днешната публикация е посветена на, поне според мен, най-интересният измежду трите прдукта, които тогава бях купила, а именно фон дьо тена - Everlasting Foundation +
Избрах го абсолютно спонтанно, без да съм прочела каквито и да е било отзиви или коментари по темата и имах големи очаквания към него, които до някъде се оправдаха, до някъде не особено - за това обаче след малко. Ако не се лъжа по онова време беше и сравнително нов, което допълнително разбуди любопитството ми.


Everlasting Foundation + не съдържа масла и обещава 18 часова издръжливост. Предлага се в симпатична стъклена опаковка със златна пластмасова капачка, върху ъгъла, на която е изобразено и логото на бранда. Количеството продукт съдържащо се в опаковката е 30 мл - стандартното за такъв тип продукти, а цената му варира от 30 до около 40 евро. Съдържа SPF 15, като активната съставка е титаниев диоксид.
Аз имам най-светлият варант, предлагащ се тук - 103 Ivory.


Трудно ми е да намеря достатъчно светъл и неутрален цвят, който да пасне на кожата ми перфектно и обикновено ми се налага да се нагаждам и напасвам върху според това, което имам. 
Веднага след получаване на този фон дьо тен, останах приятно изненадана, че варианта, който бях избрала е всъщност това, което ми трябва и разбира се бях удовлетворена. За съжаление след по-продължителна употреба на продукта си дадох сметка, че след известно време цвета започва да се изменя - окислява - да потъмнява видимо и най-вече да оранжевее. Границата между врата и лицето ми е съвсем подчертана и се набива на очи директно. През по-топлите месеци, когато имам малко тен ми е възможно да го нося (както правя и в момента), но при всички положения не е нещо, на което мога да разчитам целогодишно. 
Имайте в предвид това ако решите да си го купите, особено ако сте се насочили като мен върху най-светлите нюанси, които се предлагат.


Шишенцето разполага и с помпичка - моята обаче не функционира съвсем, както трябва и не мога да я натисна до края. 

Покривността му е сред любимите ми негови качества и от много време не бях попадала на толкова добър баланс между средна и пълна покривност, която да не замаскира изцяло кожата, а просто да я изравнява до съвършенство. Ако имате тъмни кръгове, зачервявания, петънца и пъпки, то със сигурност бихте останали доволни от това как ги коригира, а много пъти употребата на коректор върху проблемните места дори не е и необходима. 
Ако имате обаче някои по-сухи участъци, то фон дьо тена има тенденцията да се насъбира върху тях и да ги подчертава до известна степен. 
Аз самата избирам да го нанасям с Beauty Blender, защото ми допада факта, че не отнема прекалено много от покривността му, а същевременно прави слоевете достатъчно тънки, така че да изглежда максимално естествено. 
Запълва и заглажда порите и прави кожата веднага след нанасяне да изглежда възможно най-перфектна - ефект, който обаче не трае през целият ден - след около 3,4 часово носене, като че ли най-горният слой постепенно изчезва и съвършеният първоначален вид постепенно придобива по-натурален завършек. Порите не са така изцяло загладени, както първоначално, леко се е поизместил в зоната на носа и около устата.
Изключвайки това фон дьо тенът се задържа (без пудра или някаква специална база) поне при мен за около 8-9 часа в добро състояние. 


От гледна точка на разнасянето, попиването и преливането мога да кажа, че аз съм със страхотни впечатления и може би определям тези му свойства като и най-големият му плюс. Не е сух, нито прекалено мазен, формулата му е кремообразна, а консистенцията сравнително гъста. Особено лесно се работи с него, когато се използва навлажнена гъбичка, но и при употреба на четка пак изглежда отлично и се прелива с кожата, без да се стои отгоре ѝ или да дава пудрен ефект. 
Финиша е по-скоро сатенен, особено изразен е при нанасяне с гъбка, при използване на четка поне на мен ми се струва по-матов. Не е лепкав или прекалено мокър, не изисква задължителната употреба на пудра, за да бъде фиксиран, не зацапва телефона или дрехите при допир. 

Бих го определила като подходящ за хора с различен тип кожа, освен евентуално твърде сухата, тъй като наистина има тенденцията да подчертава сухи участъци и да не осигурява каквато и да е допълнителна хидратация. Мисля, че най-много би допаднал на тези с нормална-комбинирана, евентуално мазна ако бъде комбиниран с подходяща пудра или основа. 

В заключение бих казала, че се окислява и това е голям минус, особено за тези с по-светла кожа, както и не е за пренебрегване факта, че подчертава някои сухи места. Като позитив бих изтъкнала, че въпреки покривността си, прави лицето да изглежда хем загладено и с изравнен тон, хем не придава ефекта "маска", която е типична за такъв тип силно прикриващи продукти. 
Аз лично не бих си го купила отново, но не смятам, че е и лош продукт.

Post a Comment