Clinique Pop Lip Colour and Primer - Beige Pop

July 28, 2015

Ако трябва да си правя някаква равносметка за това какъв тип козметични продукти купувам най-често, то със сигурност тези за устни оглавяват класацията. Лесно се впечатлявам и лесно се убеждавам, че задължително трябва да пробвам нещо, макар и реално да нямам необходимост от каквито и да било нови попълнения. Като се замисля всъщност нямам и конкретна марка, която да предпочитам пред останалите, обикновено се захласвам по конкретен продукт. Не проявявам огромен интерес към супер луксозните марки и обикновено предпочитанията ми са насочени към дрогерийните или марките от среден клас.

Такъв е случаят и с последната ми придобивка в тази козметична категория. Clinique като цяло са ми непознати, особено декоративната им козметика рядко успява да ме развълнува, но веднъж видяла малките симпатични опаковки на най-новото им червило от серията Pop Lip Colour and Primer, нямаше шанс да не ги пробвам. 
Такива малки детайли ме впечатляват и подтикват да правя понякога неразумни покупки, но любопитството и ината ми надделяват и няма сила на света, която да ме спре, щом си наумя нещо. 


Цялата колекция включва 16 цвята разделени в няколко цветови групи - nude, tawnies, pink и violets. Продуктът се рекламира като база+червило в едно и обещава равномерен пигмент и копринен финиш. Формулата е обогатена с масло от ши и масло от мурумуру (палмово дърво маслото, от което е със сходно приложение като на пчелния восък ).

Забранила съм си да давам големи суми пари за червила, които няма да нося постоянно и ми беше важно да подбера нюанс, който е универсален и би бил удачен за различни сезони и поводи. Като цяло съм залята от всякакви разновидности на розовото и кораловото и ми се искаше нещо по-естествено, което хем да не е прекалено телесно, хем да е по-неутрално.
В крайна сметка се спрях на  Beige Pop и след като имах възможност да го понося известно време, мога да кажа, че съм доволна от направения избор. 


Направи ми впечатление, че на живо опаковката изглежда съвсем мъничка и ме накара да се замисля колко точно количество продукт се съдържа в нея. 
Според опаковката количеството продукт е 3.9гр, като цената варира според това къде се намирате. На шведския пазар струва около 24 евро, аз лично си поръчах моето от www.kicks.se, с 15% лятно намаление. За справка - червилата на MAC са 3гр.

Споменах ви и в началото на публикацията, че бях подтикната да направя покупката предимно и само заради супер симпатичната опаковка, която изобщо не ме и разочарова. Капачето е изработено от наподобяващ материал, долната част е пластмасова и оцветена в цвета на самият продукт. 


Beige Pop е телесен цвят със силно изразен розов подтон. В опаковката изглежда по-розово, отколкото върху моите устни.

Формулата е прекрасна, останах очарована от това колко лесно се нанася върху устните и колко приятно усещане оставя след себе си - нито е прекалено хлъзгаво, нито твърде кремообразно, нито пък мазно или тежко.  Текстурата се оказа без каквито и да е забележки. Аромат няма.
Впечатление прави и пигментираният цвят, който покрива устните ми без да оставя празни места, не се мести или насъбира в един определен участък или тънките линийки. Не изсушава устните, поддържа ги през цялото време в комфортно състояние, което предполагам се дължи на подхранващите съставки. Финиша е бляскав, но не огледален и поне при мен не подчертава сухите участъци ако имам такива. 
За съжаление при мен червилото не се оказва особено издръжливо, независимо, че е рекламирано като такова и забелязвам, че някак си изчезва безследно от устните ми за много кратко време.


Харесвам този продукт, доволна съм, че имах възможността да го пробвам, но истината е, че за мен цената се оказва неоправдано висока и сходен ефект и формула получавам от нещо като Moisture Renew на Rimmel и червилата на MUA, за които съм ви споменавала няколко пъти. 
Факта, че не е особено издръжливо също оказва влияние върху мнението ми, макар че откровено казано не са много червилата, които съм ползвала, които да се задържат за някакъв по-дълъг период от време. 
Ако подобна покупка се вписва идеално в бюджета ви, то бих препоръчала тази линия. Смятам, че би се харесала на повечето хора, защото наистина продуктът е хидратиращ, с лека текстура и супер приятен като усещане. При всички случаи обаче има негови алтернативи сред по-бюджетните марки.

Пробвали ли сте Pop Lip Colour and Primer на Clinique? Ще се радвам да споделите своите впечатления и отзиви.

2 comments

  1. Имам Melon Pop и за съжаление при мен подчертава сухите участъци, но може проблема да е в мен или да има разлика във формулата на различните цветове. Но въпреки това честичко си го нося (с балсам отдолу). Макар да съм си харесала още цветове ще пропусна да се сдобия с тях, защото за мен червилото не оправдава цената си.

    ReplyDelete
  2. Имам Melon Pop и за съжаление при мен подчертава сухите участъци, но може проблема да е в мен или да има разлика във формулата на различните цветове. Но въпреки това честичко си го нося (с балсам отдолу). Макар да съм си харесала още цветове ще пропусна да се сдобия с тях, защото за мен червилото не оправдава цената си.

    ReplyDelete