Barry M - Flawless Chisel Cheeks Contour Kit

June 15, 2015

Няма как да не сте забелязали, че темата за контурирането е много актуална в момента и докато в не съвсем далечното минало контуриращите пудри бяха почти невъзможни за откриване, то към днешна дата почти няма марка, която да не е пуснала на пазара свое предложение, отговарящо на тази така популярна тенденция.

Особено споменавани са няколко конкретни палитри от по-луксозните марки, които включват всичко необходимо за постигане на цялостна визия - хайлайтър, контуриращи и бронзиращи пудри в няколко различни нюанса. И докато съм сигурна, че за много този формат е удобен и практичен, аз самата реших да потърся друга алтернатива, защото много светлата ми кожа автоматично ме ограничава в това каква част от една такава палитра бих могла да използвам.
Ако сте от хората, които се пекат често или използвате автобронзанти през голяма част от времето, то нещо такова би ви свършило отлична работа, за мен обаче не се оказва достатъчно приложимо.


След като прегледах възможните варианти в интернет, реших да се спра на една сравнително бюджетна английска марка, която съвсем наскоро пусна свой вариант на популярните контуриращи палитри.
Flawless Chisel Cheeks Contour Kit на Barry M е малка и компактна палитра включваща три пудри - хайлайтър/фиксираща пудра, както и два варианта на кафявото. Моята поръчах от www.asos.com, точно в момента не е налична, но предполагам съвсем скоро, ще се появи пак, за около 8.5 евро (без включена доставка, над 30 евро е безплатна).


Опаковката е изработена от твърд картон, не е обемиста или прекалено дълбока. Не мога да кажа, че се слави с някакъв забележителен дизайн, не ме дразни, но не е и нещо, което ми грабва вниманието.
Затваря се с помощта на магнит, не ми вдъхва усещане за сигурност и макар капачето да седи затворено и да нe хлопа, аз лично бих била внимателна в съхранението на палитрата.
Бонус е, че е оставено достатъчно разстояние между трите цвята, за да може да бъде използвана четка с различна форма и големина. 


Върху долната част на опаковката е посочен списъкът със съставките, както и общото количество продукт - 7,5 гр. (по 2,5 гр на цвят).


Споменах ви, че са включени три пудри:
- светла с бежов подтон, има сатенен завършек, може да се използва вместо хайлайтър или за озаряване на зоната под очите;
-  по-светло (червеникаво) и по-тъмно матово кафяво съответно с по-топъл и по-студен подтон. 

Няма друга цветова комбинация, палитрата се продава само и единствено в този си вид. 


Според указанията върху опаковката средния цвят в палитрата би трябвало да е бронзираща пудра и следователно се нанася върху местата по лицето, където най-лесно хващаме тен - в средата на челото, горната част на бузите и носа. 
Отново според указанията най-тъмния цвят всъщност е скултпуриращата пудра, която се нанася под скулите, по външните контури на носа и в най-горната част на челото.

Текстурата и на трите нюанса е много мека, дори леко пудрена. Определено при допир с четката се разпрашават, не прекалено обилно, но достатъчно, за да направи впечатление. Препоръчвам да изтърсите четката си, за да отстраните излишното количество продукт, защото пудрения ефект в комбинация с много наситената пигментация могат да ви изиграят лоша шега. 
От гледна точка на преливането аз лично не срещнах трудности и мога да похваля формулата, пудрата е смляна много фино и се слива с кожата идеално.


Хайлайтъра не ми е особено любим ако трябва да бъда откровена, не бих посегнала към него, вместо някой от другите си такива продукти, които харесвам в пъти повече. Като фиксираща пудра за под очите също не е нещо, което бих могла да използвам, защото не ми дава озаряващия ефект, който търся. Измежду трите той се рони най-много.
Бронзиращата пудра ми се стори леко странна в началото, свикнала съм на доста по-топли нюанси със същото приложение, но установих, че в малки количества изглежда естествено дори и при мен (пак казвам много съм светла). 
Контуриращата пудра ми допадна най-много, внимавам при нанасяне, тъй като пигментацията е много интензивна, но с помощта на подходяща четка, успявам да прелея добре и да получа сянката, която търся, без да изглеждам прекалено направена.

Не е най-издръжливият продукт, който някога съм ползвала, но се представя по-добре от любимият ми Taupe на NYX,  Текстурата е леко мазничка, не е суха или неприятна за употреба и би паснала на хора с всякакъв тип кожа.

За себе си установих, че предпочитам при нанасяне да използвам четка, която е меки косъмчета, най-добре синтентична и не особено гъста. 

В заключение бих казала, че палитрата ми хареса, определено не съжалявам, че се спрях на нея и особено, имайки в предвид цената, смятам че е отлична покупка.
Би допаднала най-много на някого, който има повечко тен, тъй като най-пълноценно би могъл да използва и трите включени цвята. 

2 comments

  1. Сетът изглежда страхотно <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Изненадах се, нямах някакви очаквания огромни. Не е лоша наистина.

      Delete