Lipstick Organizers

April 15, 2015

Не съм ви показвала къде и как съхранявам козметиката си към днешна дата, но ако накратко трябва да обобщя - държа всичко в две чекмеджета - далеч от прах и любопитни погледи. 
В миналото на няколко пъти се опитвах да декорирам импровизираната си тоалетка/бюро/шкаф, но така и не успях да намеря вариант, който да ме удовлетворява напълно. Не обичам да ми се мотаят излишни неща пред очите, освен това продуктите, които не ползвам постоянно трупаха прах, имам кучета - хвърчат косми навсякъде и в крайна сметка установих, че най-добре се чувствам, когато всичко ми е прибрано.
Това е и основната причина да не купувам луксозни органайзъри и всякакви други пособия за съхранение, които макар и в по-голямата си част да са добре изглеждащи и подходящи да бъдат изложени на показ, просто не са нещо, което аз персонално харесвам и от което имам нужда.

Последните месеци бяха ползотворни за мен в козметично отношение - изразходвах голяма част от дублиращите продукти, които имах, а освен това изхвърлих и не малко такива, които бяха остаряли или ненужни. Този факт разбуди в мен желанието да преподредя притежанията си и да намеря начин да ги наредя, така че да са ми хем удобни за намиране, хем и да не заемат прекалено много място.

Най-проблемни, както винаги се оказаха продуктите ми за устни, които макар и в много намалено количество, са все пак многобройни. Бях наясно, че начина ми на съхранение не бе особено удачен - наредени едно до друго в няколко кутии Glossybox и търсих различни варианти, които да ми помогнат в начинанието.
В крайна сметка се спрях на акрилните органайзери, които макар и да не ме привличат особено много визуално, са без съмнение едни от най-практичните и удобни начини човек да подреди червилата си. 

Тъй като бях особено скептична към тях и не бях напълно убедена, че ще ми допаднат, реших вместо да си давам парите за Muji или някоя друга подобна скъпа марка, да погледна какво има в ebay и дали пък няма да открия точно това, което ми трябва. 


За около 3$ с включена доставка се сдобих с ето този на снимката, който не се оказа никак лош като качество и изработка. Размера му по дължина е горе-долу колкото дължината на дланта ми. Намерих му място моментално и съм доволна, че е сравнително компактен, всичките ми червила са заедно и имам видимост към всички по едно и също време.
Има отделения за 24 червила, разположени на четири различни нива. Дупките са достатъчно широки, за да поберат най-различни марки и форма на опаковката - имам, както някои кръгли, така и по-тумбести и правоъгълни - всички се побраха перфектно. 


Изненадах се, че ми допаднаи свикнах много бързо с новата подредба. Нямам намерение да го заменям с по-скъп, макар и материала да не е онзи дебел и издръжлив акрил, който е типичен за по-луксозните марки, на мен лично ми върши перфектна работа и имайки в предвид, че държа продуктите си в чекмеджета така или иначе, не бих могла да имам каквито и да е било претенции. 


Поръчах и втори, в който държа още няколко червила и почти всичките си гланцове. По-тънките и дълги от тях леко се накланят на една страна, ако мърдам контейнера прекалено много, но не е нещо, което ме притеснява, тъй като не го разнасям из къщата така или иначе.


Оставям ви линк към продавача, който аз използвах в случай, че някоя от вас си търси нещо такова на изгодна цена - Линк.

На мен лично ми хареса и намирам този начин за съхранение като удобен и практичен (особено в сравнение с предишния ми). Надявам се и да ми помогне в мисията да изразходвам продуктите си възможно най-ефективно.

Ще се радвам да споделите с мен къде и как държите вашите червила и гланцове. Харесвате ли подобен тип контейнери?

2 comments

  1. И аз ползвам такива органайзерчета, много са удобни! Но май трябва да си взема още 1-2, за да събера всичко, проблемът е, че и за тях няма място вече на рафтовете в банята. Имам две на Еtude house, които пък грам не влизат в дупките (които са общо взето стандартни при тези контейнерчета май) Тези, които оставът извън, ги тикам по чанти и в несесери...и така не ми изглеждат толкова много или хаотично пръснати :))

    ReplyDelete
  2. Моите червила стоят в две малки кутиики, отдавна искам органайзерче, но както и при теб - ме дразни да имам неща върху тоалетката си и затова стоят прибрани. Сигурно някой ден ще се сдобия с точно като твоите - много ми харесват.

    ReplyDelete