NYX Butter Gloss - Peaches and Cream

April 15, 2014

Здравейте, момичета!

При нас температурите бавно започнаха да се покачват, а денят осезаемо е по-дълъг, което в комбинация с факта, че днес съм си вкъщи (малко съм настинала), допринасят за хубавото ми настроение. От доста дълго време не ми се беше случвало да се чувствам пълна с енергия и си давам сметка, че явно съм от този тип хора, чиито емоции доста се влияят от присъствието на слънце в живота им.
Изведнъж ми дойде желанието да се порадвам на малко по-ярки и забавни цветове и си припомних колко много ми липсваха. Изкарах от чекмеджетата някои позабравени червила, ружове и сенки и се чувствам изцяло готова за предстоящата пролет, поне що се касае до козметиката.

Не споменавам червилата случайно, защото всъщност не бе много отдавна времето, когато този тип продукти бяха почти всичко, което купувах и не минаваше седмица без да се сдобия с нещо ново. Тези, които ме следят от по-дълго време предполагам си спомнят рубриката ми - Lipstick Obsession, както и многобройните ревюта посветени на всякакви продукти за устни.
Мога да кажа, че този ми период за момента е в миналото и вече съм доста по-внимателна при избора си и какво купувам, но пък от друга страна чекмеджетата ми са пълни с какви ли не разновидности на розовото, червеното и оранжевото и съм твърдо решена да не изоставам с ползването и да се порадвам на всичките си притежания, без да се притеснявам колко са ярки или привличащи погледа.


Преоткривайки съкровищата в колекцията си ми се стори удачно да споделя с вас за по-интересните си "находки", тъй като съм сигурна, че подобно на мен и голяма част от вас имат слабост към червилата и гланцовете.
Най-последният продукт за устни, с който се сдобих е на американската марка NYX и е от серията Butter Gloss, имам го от известно време, но така и не се бях наканила да го използвам до този момент. Сметнах обаче, че му дойде времето и бързам да споделя с вас впечатленията си.



Избрах цвета  Peaches and Cream, който ми се стори сравнително подходящ за тона на кожата ми и се вписва идеално в нюансите, които по принцип предпочитам.
В интерес на истината имах големи очаквания към този продукт, тъй като е доста актуален и подробно обсъждан в блог пространството, дали те се оправдаха, ще разберете след малко!


NYX се предлагат и на българския пазар, макар че не съм наясно с подробностите около доставката, цените и асортимента. Аз се сдобих с моя гланц, както винаги по интернет, а на читателките ми от Скандинавия бих препоръчала http://www.nordicfeel.se/, които са върхът!
Продуктът се предлага в съвсем стандартна оцветена опаковка със стандартен апликатор - гъбичка, количеството му е 8мл, а цената варира, според това от къде е направена покупката.  Аз платих около 8 евро.


Цветът, на който се спрях на снимката в сайта изглеждаше като умерена смесица от розово и прасковено оранжево, но всъщност се оказа, че в комбинация с моите не особено пигментирани устни си е направо искрящо розов с може би съвсем лек подтон на корал. 
Не се оказа точно това, което очаквах, но въпреки това ми допадна и смятам, че ми отива, което е най-важното в случая.
Не зная дали аромата на гланца е идентичен с този на останалите цветове, но на мен лично ми допадна, сладникав, но в рамките на допустимото, не е прекалено изкуствен или натрапчив, мисля че би се харесал на повечето хора.

Напоследък забелязвам, че подобни кремообразни формули като тази са доста актуални и аз лично разполагам с няколко гланца, които като усещане са идентични с този. Ако все пак на вас са ви непознати, ще останете приятно изненадани, защото с тях се работи изключително лесно и изглеждат добре върху устните.
Пигментацията от своя страна е също на ниво, в никакъв случай не може да се сравнява с Apocalips на Rimmel например, но далеч надминава тази на стандартния гланц. Завършека е със средна покривност. На мен лично ми бяха необходими няколко повторения с четката, за да се сдобия с крайния ефект, освен това първоначално се нанася доста неравно - оставя доста празни места, при всеки допир с четката измествах наляво-надясно слоя, който вече съм поставила. Като цяло това е и основният така да се каже проблем, който аз срещнах с този продукт. Не е нещо, което да ме откаже да го използвам, но поне аз лично имам нужда от известно време, за да го нанеса по начин, по който на мен да ми харесва. Не зная дали това се наблюдава при останалите цветове от серията, но за мен при този е видимо осезаемо. Другият момент, който ми бе леко неприятен е, че понякога без да искам (не мога да преценя кога да спра, защото трябва да сложа няколко слоя, както вече казах) прекалявам с количеството продукт и се насъбира в крайчетата на устните ми.  Същото става и като допра устните си една до друга или отпия от чаша или сламка. Финиша е леко мазен и поне върху моите явно неравни устни се мести доста лесно, изглежда така все едно седи на повърхността. Това се дължи и на факта, че продуктът не е лепкав изобщо и имам чувството, че не се задържа, поне не и най-горният слой. След като този горен слой изчезне обаче и го няма този "мокър" ефект, се чувствам много по-комфортно и с изненада установявам всеки път колко издръжливо е всъщност, което е много нетипично за продукт, който не оцветява устните и не изпълнява ролята на стейн.  Не мога да се ангажирам с конкретно време, но разликата е осезаема в сравнение с други подобни на този продукти. През цялото време се забелязва бляскавия ефект, макар и да не е толкова очевиден, както при първото нанасяне.
Най-хубавото от всичко обаче е, че не изсушават устните и не само това, но и усещам, че видимо ги подхранват, което е доста рядко срещано явление.

В крайна сметка мога да кажа, че ми харесват, едва ли ще изтичам, за да си купя цялата серия, но са комфортни за носене, селекцията от цветове е сравнително обширна , издръжливостта и пигментацията държат едно доста високо ниво.
Нямам представа защо се насъбират в крайчетата на устните ми понякога, прочетох няколко ревюта на други блогърки и при тях този момент отсъства, така че може и вината да е изцяло моя.

1 comment

  1. Изглежда интересно! Не съм си купувала глос за утни от толкова много време. За мен обаче продукти тип Apocalips абсолютно замествата нуждата ми от какъвто и да е глос, а и не ми се налага да ги нанася отново след 40-50 минути.

    ReplyDelete