Calvin Klein - One Shock for Her

January 25, 2013

Привет!

Споменах ви миналата седмица за сътрудничеството си с българския сайт за козметика – www.enzo.bg . Договорихме се с тяхна помощ да ви представяме по една статия седмично, която няма непременно да обхваща парфюмната тематика. 
Беше ми много важно аз сама да си пиша публикациите, по този начин се чувствам по-уверена в съдържанието им.

Днес реших да ви разкажа за един от най-любимите парфюми в колекцията си, а именно One Shock на Calvin Klein. Принципно при покупката на нов парфюм не се влияя особено от това колко е нов или модерен, а ми е далеч по-важно да съвпада с вкуса и настроението ми. По стечение на обстоятелствата обаче този парфюм е сравнително нов – от 2011 година.

Варианта, с който аз разполагам е от 100 мл Eau De Toilete и се предлага в стъклена бяла опаковка, която дойде с развиваща се метална капачка (не я използвам). На мен лично опаковката ми се струва много младежка и забавна.
Не харесвам много тежки миризми, а този парфюм има точно такава. Още при първото помирисване ми се стори прекалено топъл и претенциозен, не обичам ориенталските аромати, а този леко клони към тази категория.


Ето как от www.enzo.bg са описали различните нокти, които се съдържат в парфюма :

„В началото CK One Shock for Her ще Ви изненада с аромат на розов божур, мак и пасифлора. А след като тази първоначална цветна експлозия отмине, можете да се насладите на уханието на шоколад и къпина. Ароматът преминава в акорди на ванилия, амбра и мускус.

Този необичаен коктейл от аромати прави CK One Shock for Her едновременно нестандартен, динамичен и съблазняващ. Създаден за дамите с романтична душевност, които водят градски начин на живот.“

Аз лично мога да кажа, че първоначалният мирис не ми харесва и чак когато усетя аромата на мускус и ванилия (ванилията особено е много изразена и обичам да комбинирам този парфюм с подобен на него спрей за тяло), започва да ми допада и да се чувствам комфортно с него. След около 10-тина минутки, след като съм се напръскала и аромата се е слял с този на кожата ми и леко се е изпарил, ми харесва най-много. Долавям сладостта на ванилията, която е нежна и не толкова поразителна.

Като цяло мога да го определя като един от любимите си зимни аромати, носих го изключително много през последните месеци и съм доволна от издръжливостта му, макар че както споменах разполагам с не толкова концентрирания му вариант.

Цената му бих казала е доста приемлива и срещу 58,90 лв може да се сдобите с флакон от 200 мл.

Post a Comment