Любими продукти за 2012г. # 2

January 22, 2013

Привет!

В средата на месеца ви показах първата част на любимите си продукти за 2012 година. Още тогава ви споменах, че за моя изненада публикацията стана прекалено дълга и ми се наложи да я разделя в две части, втората, от които ще може да прочетете днес.

Обикновено си харча парите за декоративна козметика и доста рядко правя по-големи инвестиции в продуктите си за тяло, коса или лице за това и нямам кой знае колко иновативни или оригинални неща за показване.
Наскоро обаче преминах в една друга възрастова група и си давам сметка, че е време да се погрижа подобаващо за кожата си и да вложа именно там по-голямата част от средствата, които заделям за козметика.

При всички положения обаче не мога да се оплача и все пак смятам, че разполагам със списък от продукти, които не просто са с отлично качество и аз истински харесвам, но и заслужават да бъдат включени в днешната публикация.

Бих казала, че това за мен бе годината на лаковете! Не мога да кажа, че съм особено сръчна в лакирането, което в допълнение с факта, че ноктите ми са в окаяно състояние, не ги прави отличен кандидат за показване пред стотици хора, но аз наистина искрено харесвам лаковете и съм лакирана почти постоянно.
Разширих колекцията си значително и макар много да се постарах да подбирам цветовете, които купувам внимателно, подготвяйки днешната статия си дадох сметка, че не разполагам с почти никакви весели лятни и пролетни нюанси. Поради някаква странна причина зеленото бе моят цвят и неподозирайки съм се сдобила с огромно количество лакове в различните му разновидности. Успях все пак след много чудене да избера някои от фаворитите си, които красяха ръцете ми през изминалите месеци.

Depend 257 - Essie Watermelon - Essie Fiji - OPI Skull&Glossbones - Essie Mojito Madness - Flormar 437
На част от любимите си лакове съм отделила отделна публикация и ако се интересувате от това как седят нанесени, както и от повече информация за цената и формулата им може да погледнете линковете.


Depend 257
Essie - Watermelon
Flormar - 437


Любимият ми топ лак със сигурност бе този на Seche Vitе, който обаче има недостатъка да изсъхва преди дори да съм изразходвала половината от съдържанието му. Не забелязвам лака ми да издържа по-дълго време върху ноктите, но пък за сметка на това стои толкова бляскаво, че на моменти имам чувството, че мога да се огледам в тях.


Истината е, че през миналата година почти не експериментирах с различни продукти за коса. Много съм страхлива и преценявам внимателно покупките си, защото косата ми е доста проблемна и много рядко ми се случва истински да харесам нещо. Имам все пак някои тотални фаворита, които няма как да не спомена, защото въпреки че не са твърде специални много улесниха живота ми.
Tangle Teezer бе първото ми голямо откритие още от самото начало на 2012 година. Косата ми се заплита много лесно и разресването ѝ бе равносилно на истински кошмар за мен. Не само ми отнемаше минимум половин час, за да я преведа във вид, но ми се налагаше да дърпам, скубя и дори ми се е случвало да се разплача от безсилие. Благодарение на това малко розово вълшебство вече ми е далеч по-лесно и не се стига до такива ексцесии. 

Друг много любим продукт, който мога да похваля е Moroccan Oil. Имах възможност да пробвам, както нормалната така и оригиналната версия и от втората съм в пъти по-доволна. След разресването косата ми стърчи на всички страни и този продукт ми помага изключително много в това да я държа укротена и на място. Забелязвам да е по-бляскава и привидно здрава (дава вид, че е по-добро състояние, в отколкото всъщност е) , но реално не съм забелязала перманентен ефект.


Докато живеех в България не бях запозната с чудните качества на сухите шампоани и на моменти дори се чудя как ми е било възможно да съществувам пълноценно без подобен продукт под ръка. Имам опит само с продуктите на Batiste, но съм наистина доволна от тях и едва ли скоро ще посегна към друга марка. 
Косата ми е краищата си е много суха, а корените ѝ се омазняват бързо. За да изглежда добре трябва да я мия всеки ден, което не би било проблем, ако не се налагаше след това да я изсушавам и изправям. Само благодарение на този продукт за секунди изглежда освежена и обемна.


Обикновено не харча много пари за продукти за тяло и не разполагам с кой знае какво освен ексфолиант и няколко подхранващи лосиона. Никога не бих и погледнала към спрейовете за тяло, не съм изпитвала нужда да притежавам такъв, нито пък съм виждала в представите си полза от тях. Сдобих се случайно с такъв на Victoria's Secret и само след първото използване бях безвъзвратно влюбена. Не само мирише на така любимата ми ванилия, но и издържа върху кожата ми през целият ден или нощ (до следващото къпане). В последствие се сдобих с още един спрей за тяло от същата серия, който обаче мирише на фрезия и червена слива и ми е също толкова любим.


През 2012 година открих продуктите на Avene, които не са ме разочаровали изобщо и със сигурност няма да спра да експериментирам с марката. 
Мога горещо да препоръчам измиващия им гел за лице, който много успешно премахва и всякакви следи от грим. Много е нежен към кожата, не я пресушава изобщо и най-вече действа по предназначение. 
Еffaclar Duo на La Roche Posay използвам от няколко години вече и е неизменна част от рутината ми, помага ми да се справя бързо с излезли пъпки. Вече не го използвам върху цялото си лице (нанасям само върху пъпката или участъка, където имам нужда), защото е доста силен, а и аз нямам така проблемна кожа, както в миналото.
Balance Me Face Moisturizer е лек овлажняващ дневен крем, който много исках да спомена, макар че имах възможност да пробвам само малък тестер от него. Отрази се много добре на кожата ми и в комбинация с витамин C на прах, който използвам избистри тена ми, заличи някои петна и подобри цялостното състояние на лицето ми.

Това бяха моите любими продукти и козметични открития за отминалата 2012 година. Излишно е да казвам, че извън този списък разполагам с още много качествена декоративна и бяла козметика, която също мога да похваля и харесвам. 

За 2013 година съм си поставила за цел да обърна повече внимание на кожата си и да инвестирам в качествени продукти и да поразнообразя колекцията си от лакове. Много искам да се погрижа повече за косата и тялото си, да експериментирам с някои домашни маски и натурални продукти. 

3 comments

  1. И аз предпочитам да харча пари за декоративна козметика, но тази година съм решила да се грижа повече за кожата си, че времето си лети.

    ReplyDelete
  2. Аз предпочитам да харча за лакове и продукти за тяло. Тези на VS са ми любими! Неустоми аромати, които са невероятни издръжливи. А маслата им за тяло имат прекрасна и неповторима консистенция, пробвай, ако се натъкнеш на тях. :) Поздрави, Али

    ReplyDelete
  3. Здравей, чудна статия. Може ли да разясниш малко повече за комбинацията между витамин С на прах и крем, какъв е "процеса" на нанасяне, какви са резултатите ? Благодаря предварително. :)

    ReplyDelete