Nail Polish & Lipstick Chaos

By Jeni - Thursday, December 20, 2012

Здравейте, момичета!

Разбрах, че студените температури са достигнали България и на много места ситуацията е критична. Искрено съчувствам на всички засегнати и се поставям на мястото им, защото и при нас обстановката до скоро бе изключително тежка. Стойте на топличко, доколкото ви е възможно и внимавайте с поледиците.
Тук може да се каже, че е сравнително поносимо в момента и температурите не са чак толкова невъзможни, но навсякъде има огромни преспи сняг и придвижването става бавно. Надявам се за празниците да се постопли и да се насладим на топла и снежна Коледа.

Тази година очакваме гости за обяд в Коледния ден и още от сега съм в трескава подготовка за основно почистване навсякъде. Не знам защо се получава така, но винаги, когато реша да чистя ме обзема усещането ( и то май далеч не е само усещане), че моите неща са тотално дезорганизирани и решавам да започна именно от там. В момента, в който вкарам в ред моите си джунджурийки и се чувствам спокойна да продължа с останала част на къщата.
Дадох си сметка, че имам прекалено много червила и лакове, които бяха разпръснати в един шкаф и ме чакаха да се наканя да им намеря местенце. Много пъти ми се случва тъкмо да намеря правилния начин за съхранение, после си купувам някой нов продукт и не след дълго дезорганизацията е отново на лице, така че ми се налага от време на време да вкарвам нещата в релси. Истината е, че ми е много приятно да си преподреждам гримовете и самият процес ми носи спокойствие и чувство на задоволство. Вероятно и това е причината постоянно да се бутам и да размествам това онова.


Първата стъпка бе да се отърва от някои стари и ненужни неща, които този пъти бяха много малко, защото съвсем наскоро направих основно почистване.
Червилата си държа в кутия от чаша за кафе. Имам я от около година и според мен е много удобен начин за съхранение, но събира определен брой продукти, а ако имам повече от необходимото (което в момента е факт) ми се налага да ги слагам, където намеря за добре (част от тях в последствие губя, забравям по джобове и чанти). Друг кофти момент е когато извадя определено червило, което искам да използвам, останалите започват да се накланят настрани, ако извадя пък две, започват да падат. Докато не намеря обаче алтернатива, която да бъде по-добра, този вариант ми върши работа.


В момента това са 95% от всички червила, които притежавам. Изхвърлих голяма част от тези, които ми се сториха стари, както и онези, които не харесвам и рядко използвам.


Всички лакове пренаредих в кутия от Glossybox, която и преди използвах за съхранение, но вече със съкратената колекция имам повече място, където да си държа нещата.


Напълних първата кутия, но после се оказа, че имам още няколко лака, които си търсят местенце и започнах да пълня нова. Любопитно ми е да видя след колко няма да остане никакво място и в нея.


Общо взето с ей такива работи се занимавах тази вечер и си запълвах времето. Нищо супер важно, но пък приятно хоби, което ми носи усмивки и хубаво настроение, а толкова много нужда имам от такова, защото напоследък страдам от хронична липса на късмет и нищо не ми се получава, както искам. Сега нали по Коледа стават чудеса, надявам се и се моля моето птиченце най-после да кацне на рамото ми и да ми донесе малко професионални успехи.


 • Share:

You Might Also Like

5 коментара

 1. Аз непрекъснато променям начина си на съхранение. Червилата ги преместих сега в такава кутия, като там преди държах лаковете, които не нося в момента. Само, червилата и лаковете на мога да подредя, така че да ми хареса и да ми е удобно. Смятам да си купя стойки за червилата :) тези дни смятам да го измисля.

  ReplyDelete
 2. Аз също много обичам да си преподреждам козметиката и планирам да отделя време през предстоящите почивни дни. Имам за изхвърляне, за доизхабяване, няколко нови неща, които да почакат още месец-два преди да влязат в действие - знаеш как е :) Между другото имам девет чевила в една млака квадратна кутия от насипен чай, които я изпълват добре и дори да извадя едно/две, тя е толкова тясна, че останалите не се разсипват. Още три си ходят с мен почти постоянно и в една хартирна торбичка имам няколко в запас от любимите. Но с останалите продукти не е толкова просто, особено с нещицата от Lush...

  ReplyDelete
 3. За червилата от скоро използвам една поставка от Джъмбо
  (подобна на тази, но по-малка: http://www.ebay.com/itm/LUXURY-ACRYLIC-LIPSTICK-ORGANIZER-MAKEUP-HOLDER-5636-/230900011337?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item35c2b69149)
  Аз имам малко червила и съхранението им не е трудно.
  За лаковете си още не съм намерила удобна подредба - опитах в различни кутии, но така не виждам цветовете. Намислила съм да си направя сама рафтче за лакове. В youtube има доста клипове :)

  Дано много скоро да ти предстоят професионални успехи!

  ReplyDelete
 4. Чудесна колекция! Аз също започвам почистването от организирането на моите разпиляни джунджурии. Честита Коледа и весело прекарване на Новата Година :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Успех в подреждането! Благодаря за милите пожелания! Хубаво изкарване желая и на теб, само усмивки и щастие през 2013 година :)

   Delete