NOTD : Essence - Choose me

November 3, 2011

Здравейте, момичета!

Последните ми две публикации бяха доста дълги и поради тази причина днес смятам да разнообразя с нещо по-кратичко.

Много ме е яд, че тук слънце изобщо няма и всичките ми снимки са супер тъмни и изобщо не може да се улови красотата на повечето продукти, които искам да заснема. Още в 3 часа започва да става по-мрачно, а в 4 вече е тъмно. Толкова ми е странно, че не мога да ви опиша.

Имам страшно много свободно време, което се чудя как да оползвотворя. Направила съм си огромен план за нови публикации и нямам търпение да успея да ги осъществя. Между другото малко извън темата, но от няколко дни супер много си мисля да посетя MAC, за да погледна новата колекция. Белите опаковки не ми излизат от ума и направо не си намирам място. Работата е там, че ако го направя не ми мърдат едно 70-80 евро и не съм убедена, че сега е най-подходящото време за подобни разходи. Някоя от вас дали ги е пробвала вече, за да сподели впечатленията си?


За днешния лак споменах в статията за новите ми придобивки през Октомври (Линк) и бързам да ви го представя, защото въпреки че не се вписва много в есенната тематика на мен лично много ми харесва.
В интерес на истината не ми харесват лаковете на Essence, по-точно не ми харесва издържливостта им. Имат много добра селекция от цветове и формулата и големината на четката са отлични, но лака рядко се задържа върху ноктите ми за повече от ден, независимо какъв топ лак използвам. Мненията по този въпрос са доста различни забелязвам. Някои хора твърдят, че при тях издържа много дълго, а други имат съшите впечатления като мен.

Без светкавица

Със светкавица

Choose me се продава в малките опаковки от по 5мл и струва около 3 лв. Цвета  e син и съдържа малки златни и зелени брокатени частици. В зависимост от светлината може да изглежда по-син или по-зелен.  Подобно на другите лакове същата марка и този не прави изключение с лесното си нанасяне и удобна четка. 
Необходими са 2 слоя, за да изглежда плътен. Достатъчно бляскав е и без топ лак, но аз винаги използвам такъв.

От гледна точка на премахването е доста по-лесен от други подобни лакове, така че не би трябвало да имате големи проблеми. Препоръчвам използването на база, защото иначе ноктите се боядисват.

Доколкото прочетох из интернет прилича на OPI Catch Me in Your Net and Zoya Charla, така че може да погледнете и тях ако не сте доволни от лаковете на Essence, но цвета ви харесва.

Изненадвам се колко много ми допада и се усещам как постепенно започвам да забелязвам подобни блестящи нюанси все повече и повече, което е странно, имайки в предвид, че винаги съм харесвала съвсем различен тип лакове. Никога не е късно човек да си промени мнението!

Благодаря за отделеното време и се надявам публикациите да са ви интересни и да следите блога ми.

Утре ви очаква ревю на новото ми сапунче от LUSH, което и живеещите в София ще могат да притежават (както разбрах благодарение на Ида), защото марката отваря първия си магазин в София в The Mall на бул. "Цариградско Шосе". В следващите дни ще може да прочетете за най-новото от Garnier, пудрата на MAC - Magically Cool Liquid Powder, любимите ми балсами за устни, детайлно ревю на Korres и още много други интересни и полезни надявам се неща.


2 comments

  1. Много е хубав този лак,отдавна му се чудя и май ще го взема! Нямам търпение за статиите за Лъш и МАК :-)

    ReplyDelete
  2. :) Не е лош, наистина. Аз вече се лакирам 2 пъти с него и хората тук ме заглеждат доста. Не знам дали това е добре или не :P

    ReplyDelete