Avon - Intensive Callus Cream

November 12, 2011

Здравейте, момичета!

Днес се чувствам значително по-добре, благодаря на тези, които ми оставиха милите си коментари в предишната публикация.
Тези дни съм много заета и ми остава все по-малко и по-малко време за блога. Знаете, че понякога в живота ни се случват неща, които развалят плановете ни и трябва да се нагодим бързичко към новият ритъм.

Осъзнавам, че голяма част от хората не могат да си позволят да отделят много финанси за козметика и ще се опитам да включвам повече евтини продукти в блога и се надявам всеки да успее да намери по нещо за себе си.

Днешната тема е посветена на един много любим мой продукт, който използвам от дълго време и незнайно защо не го бях включила в блога до момента.

Предполагам на повечето от вас им се е случвало петите на краката им понякога да бъдат по-груби, а кожата твърда или грапава. В такива случаи педикюра много помага, но никога не е излишна допълнителната грижа, която можем да осигурим на краката си у дома.
Всъщност загрубяването може да се дължи на много неща - дехидратация, честата употреба на отворени обувки, както и натиска, който тялото оказва върху петите ни. При всички положения на никого не е излишно едно такова кремче.

Самата аз винаги съм имала по-твърди пети и имам някакъв опит с подобни продукти. Когато ми препоръчаха крема на Avon, честно казано не посмях да си го купя веднага. Казвала съм ви, че при мен тази марка е или пълен провал или страхотно попадение. До сега май не съм попадала на нещо по-средата.

Продукта се продава в опаковка от тип "тубичка" с развиваща се капачка, които са всъщност и любимите ми. Съдържанието е 100 мл., а цената е различна в зависимост от коя промоция ще си го купите. За моя платих около 8 лв. Съдържа екстракт от алое вера, оризово масло и пеперминт.


Самият крем е много гъст и плътен и има силен аромат на мента. Не ви е необходимо голямо количество, така че ще ви стигне за доста дълго време. Попива много бързо в кожата и я оставя мека и свежа. Оставя леко гъделичкащо усещане, което трае няколко  минути.
При мен първите резултати се появиха след около 10 дни употреба, но предполагам при всеки е различно.

В началото, когато започнах да го използвам, го нанасях всеки ден. Няколко месеца по-късно го използвам не повече от 2,3 пъти седмично, когато се сетя.
Препоръчвам ви след баня, където сте почистили петите си с луфа да нанесете тънък слой върху участъците, които се нуждаят от това и да сложите чорапи. Може да се нанася, когато на вас ви е удобно, но аз лично предпочитам да е вечерта, защото така съм свикнала.
Бих казала, че е чудесна поддръжка на краката между педикюр. Може да го използвате и върху други загрубели участъци - например лактите.

Като цяло не мога да кажа нищо лошо за този продукт, дори напротив. При мен действа чудесно, използвам го често и е един от любимите ми продукти за крака. Ако имате нужда от подобен крем и се чудите какво точно да си купите, дайте му шанс. Не гарантирам, че ако имате много сериозен проблем, то ще ви помогне напълно, но за останалите е една добра алтернатива.

Надявам се публикацията да ви е била полезна и ако имате впечатления от продуктите на Avon за грижа за крака, ще се радвам да споделите с мен от какво сте най-доволни.

Хубава вечер!

1 comment

  1. Имала съм това кремче и е хубаво , но най-много ми харесва затоплящото кремче предлагаше се в една тубичка ( по принцип се води за ръце но действаше страхотно на крачетата), а от един месец имам на планет спа с минерали от мъртво море , но още не съм стигнала да го пробвам. :)

    ReplyDelete