МАС - Blush Collection

July 14, 2011

Здравейте!
Най-накрая приключих с университета и съм много щастлива. Надявам се да имам все повече време, което да посветя на блога. Ако имате някакви желания за статии не се притеснявайте да ми пишете.


Започвам да наваксвам с обещаните от мен публикации, а днес на ред е колекцията ми от ружове на МАС, които обожавам и нямам търпение да споделя с вас.

Само преди година използвах руж рядко и поглеждайки към днешна дата колекцията си не мога да повярвам колко много имам. Може да се каже, че това са любимият ми тип продукти. Начина, по който променят цялото излъчване на една жена е забележителен.

Купувам си предимно руж, който стои естествено и нежно. Старая се да си подбирам винаги такива, които имат различен завършек - от матов, през перлен до полупроразни и много често ги смесвам, за да постигна точно ефекта, който търся.

Често се замислям защо толкова се запалих по идеята да си купувам руж точно на МАС и единственото обяснение за мен е факта, че професионален гримьор ми го нанася върху лицето и мога да преценя кое точно ми отива и кое не.

Колекцията ми е доста скромна, но на този етап нямам намерение да я допълвам. Евентуално ако от някоя лимитирана колекция изникне нещо, което до толкова да ме грабне, че да искам да го притежавам може да се замисля, но наистина искам да успея да се нарадвам пълноценно на всичко, което имам.

Както вече споменах всичките ми ружове стоят естествено и нямам нищо крещящо, което да изисква особени усилия при нанасянето, много са издържливи, което може би е главната причина да ми допадат толкова много.

Друг плюс е текстурата им, която е просто като кадифе и се слива прекрасно с кожата на лицето без да оставя видими линии.


Първият ми руж е Prism (Matte), който е с матов завършек и е един от най-любимите ми.  Спомням си, когато ми го сложиха не можах да повярвам колко добре изглеждам. Цял ден не мръдна от лицето ми и бях толкова впечатлена от качеството му. Вечерта дори ми беше жал да го махна.
Цвета е светло кафяв, но определено топъл нюанс с лек розов подтон. Много  е универсален и може да се използва и за продукт за контуриране.
Любимият ми начин, по който го нося е в комбинация с друг руж - по-светъл тон, нанесен точно на линията, където свършва Prism.


Well Dressed (Satin) е може би един от най-популярните ружове на марката и по мое мнение определено има защо. Особено подходящ е за светли и жени с не много тъмна кожа.
Цвета е много светло розов, но не се плашете от снимката. Не е силно пигментиран и стои много натурално. Лицето изглежда свежо и здраво. Няма брокат и не е блестящ, но в същото време озарява кожата.
Нося го самостоятелно в дни, в които искам да изглеждам максимално естествено, а бузките ми да са съвсем леко румени.


Ladyblush (Cremeblend) е първият ми опит с кремообразните ружове, но със сигурност няма да е последният. Нямам руж, който да стои по този нежен и натурален начин.
Цвета в кутийката според мен клони към кафеникав, но веднъж нанесен стои по-скоро розов.
Задължително условие е да се нанесе след фон дьо тен-а и преди пудрата. Върху него слагам съвсем леко някой от другите ми ружове, които не са силно пигментирани и издържливостта е брилятна. 7-8 часа без никакъв проблем.


Pinch O'Peach (Sheertone) е всичко друго, но не и прасковен. Вероятно има някаква прасковена нотка, която аз не улавям, но това в никакъв случай, не означава, че не съм доволна от избора си.
Допада ми факта, че е с полупоразрачен завършек и е точно от типа ружове, които харесвам - да не си личи, че имаш нещо на лицето си, а по-скоро съвсем леко да придава цвят на лицето ти. Няма блясък или брокат.
Разнася се много лесно и е особено подходящ да се комбинира с друг по-тъмен цвят.


Tenderling (Sheertone) е руж, който ми е един от най-любимите. Както и горния е с полупрозрачен завършек и не ми се иска да се повтарям, но наистина стои абсолютно натурално върху лицето.
Цвета е смеска между розово и бежово и подчертава страхотно светлата ми кожа.


Много съм щастлива, че имам възможност да притежавам всички тези уникални нюанси, които са много качествени като продукт. Цените на ружовете на MAC са 42 лв. и могат да бъдат закупени от магазините в София.
Ако сте от друг град и имате дебитна или кредитна карта погледнете : http://www.fragrancedirect.co.uk/m/mac/icat/mac/

Надявам се ви е било интересно.

Post a Comment