Sigma Brushes - Make Ме Up Collection

By Jeni - Thursday, January 27, 2011


Здравейте!

Не знам доколко от вас са запознати с четките за грим на Sigma, но аз от много време следя колекциите им и разбира се отзивите за тях. Като съотношение цена-количество са сред най-добрите на пазара и непрекъснато подобряват качеството на продуктите си. Всички знаем колко са хубави четките на МАС, но за съжаление не всички от нас могат да си позволят да отделят по 50 лева за 1 брой четка, поради тази причина мнозина като мен търсят алтернативи. И Sigma ни дават точно това.

Новата колекция се казва Make Ме Up и се предлага в четири различни цвята:

Make Me Classy
Make Me Crazy
Make Me BlushMake Me Cool
Както сами виждате комплектите се състоят от 12 четки, както и несесер за съхранение в две части. Цветни и интересни според това какви цветове предпочитате. Аз естествено съм се насочила към розовото и нямам търпение да се сдобия с тях. Разбира се, когато пристигнат с удоволствие ще споделя с вас впечатленията си в детайли.


Цената на комплекта е 99$ и както вече споменах получавате 12 четки за парите си. Проста сметка показва, че 1 брой струва малко повече от 8 долара. Аз лично през последните месеци си купих доста четки на други знайни и незнайни марки и искрено съжалявам, че не вложих парите си в такъв комплект навреме.

Комплекта включва набор от най-необходимите и често използвани четки - 7 за очи и 5 за лице :

Small Angle - E65 - Подходяща за оформяне на вежди или нанасяне на тънки линии гел очна линия или сенки.
Medium Angled Shading - E70 - Отново както и предната ъгловидна, подходяща за нанасяне на сенки в средата на клепача и оформяне на светлосенки.
Large Shader - E60 - Идеална за нанасяне на пигменти, както и кремообразни сенки.
Pencil - E30 - Четка оформена като молив, за прецизно нанасяне там, където е необходимо.
Large Angled Contour - F40 - Четка, косъма както и първите две е оформен, така че да придобие ъгловидна форма - подходяща за руж и контуриране.
Large Powder - F30 - С много гъст косъм, подходяща за нанасяне на пудра по лицето и тялото.
Duo Fibre - F50 - Подходяща за фон дьо тен, дава на лицето airbrushed ефект, може да се използва и за нанасяне на руж или пудра например.
Foundation - F60 - За нанасяне на течен или кремообразен фон дьо тен.
Concealer - F70 - За нанасяне на коректор.
Tapered Blending - E40 - За смесване на цветове, както и за сливането на ясно очертаните линии на сенките. Подходяща за опушен грим.
Eye Shading - E55 - Гъст косъм, подходящ за нанасяне на сенки.
Eyeliner - E05 - Походяща за правене на тънки линии, където е необходимо.

В голямата си те са от естествен косъм, което също е важно да се знае.

В най-общи линии се постарах да обясня за какво се използват четките. Веднага щом се сдобия с моя комплект ще направя голяма тема с всяка поотделно и различното й предназначение.

Както споменах кутията за съхранение също се състои от две части и по мое мнение е много удобна за отделяне на чистите от мръсните четки или пък тези за лице и тези за очи - на който, както му е удобно.

Ако някой от вас е използвал четките на Sigma вече и има впечатления вече ще се радвам да сподели. Коментарите по различни блогове са повече от положителни в по-голямата си част и това ме подтикна да ви запозная с тази марка, защото може би има хора, които са чували за тях, но не са били запознати в детайли.

Поръчката се прави само на официалния сайт на Sigma, правят доставки в цял свят :

 • Share:

You Might Also Like

5 коментара

 1. Виждам, публикацията е не отскоро и вероятно вече имате отзиви за четките. От два дни се ровя за подобен сет и вече се обърках. Това ми се вижда приемлив вариант. Искаше ми се, обаче, преди да ги купя, да потърся мнение. Благодаря.

  ReplyDelete
 2. Здравей!

  Този сет си го бях поръчала, но приятелка пожела да го купи от мен, имам твърде много четки и реших да се съглася.
  Този, който обаче аз имам и използвам, а и съм много доволна от него е The cities - New York, който съдържа 7 четки и струва 59$, а има кодове за намаление 10%, което допълнително намалява от цената.
  Мога да ти изпратя снимки и повече информация, ако ми кажеш от какво точно се интересуваш.

  ReplyDelete
 3. Благодаря, но аз малко нетърпеливо вече поръчх по-големия сет. Прочетох няколко мнения и се надявам да не остана разочарована. А какво ми трябва точно и аз незнам. Тепърва ще навлизам в света на четките. Исках нещо сносно с повече четки, за та открия това, което ми е най-удобно. А в моя случай не финансите, а възможността да обикалям и избирам е проблем. Яд ме е че в БГ сме на светлинни години от американския пазар в това отношение. Благодаря отново.

  ReplyDelete
 4. Мисля, че четките ще ти харесат. Качеството им е добро, само се грижи за тях и няма да имаш проблеми.
  Пиши ми, когато пристигнат, за да ми кажеш как са нещата :)

  ReplyDelete
 5. Здравейте, наскоро си поръчах четка от Sigma, но не съм много наясно след колко време пристига и въобще цялата история с shippinga до България. Ще се радвам за малко информация по темата :)

  ReplyDelete